Connect with us

Звездни

Агент 007 или просто Даниъл Крейг на 52: Аз съм актьор – не звезда…(Галерия)

Публикувана

на

Даниел Крейг е в пъти по-чаровен сега, отколкото на младини. Непроницаеми сини очи, силна волева  брадичка, вълнуващо тяло … През последните години  толкова сме свикнали, че Джеймс Бонд е Даниъл Крейг, че не можем да си представим друг актьор в ролята на шпионина от тайната служба на Нейно Величество. Днес, на 2 март, Агент 007 навършва 52 години.

 

 

Да си припомним какво какво казва актьорът за живота си, за знаковата си роля и за филмовата индустрия:

Аз съм актьор – не звезда.

Вървя през живота с мисълта, че утре всичко може да свърши.

Честно казано, понякога се дразня от това, което хората казват за мен в Интернет.

В живота се справям без него (Джеймс Бонд), в противен случай жена ми отдавна щеше да ме изгони от къщата. Изобщо не съм агент 007 и не се опитвам да бъда такъв. Освен когато се кривя пред огледало в банята, без никой да види.

Не исках да копирам Шон Конъри. Получих възможност да намеря своя Бонд.

Единственият съвет, който бих дал на новия Бонд, е: „Не оплесквай всичко, човече!“

Наистина не съм смел, не съм и много хладнокръвен. Понякога ми се струва, че бих могъл ловко да се измъкна от някои ситуации и именно тези фантазии ми помагат да свикна с ролята на Бонд. Но Бонд има и моменти, когато не знае какво, по дяволите, да направи. И това много повече прилича на истинското ми аз.

Обичам да играя, обичам да си върша работата и ще се опитам да се снимам възможно най-дълго.

Всичко, което имам, е моят живот и трябва да направя нещо с него. Да видим какво ще се получи.

Всъщност изобщо не харесвам мартини, поради което понякога улавям разочарованите погледи на барманите. Те очакват от мен добре известна фраза, а аз им казвам: „Пет шота текила!“ Така е като ти лепнат нещо за цял живот!

За щастие, днес Бонд вече не е такъв сексист и женомразец, какъвто беше в ранните филми. Светът се промени.

Винаги съм мечтал да стана актьор. И дори имах дързостта да мисля, че не мога да имам друга професия.

По дяволите, играя Джеймс Бонд! И това не е най-лошото, което може да се случи на един актьор. Така че защо да не се отпусна и да се забавлявам?

Имам какво да правя вкъщи. Чета и понякога фотографирам – макар че снимам много зле. Толкова зле, че вероятно успявам с една снимка на хиляда. Но се опитвам да подобря това съотношение.

Шон Конъри зададе тона на героя на Джеймс Бонд. Той направи нещо изключително с тази роля. И затова сега съм тук. Шон ми изпрати одобрението си в писмо, в което той изрази своята подкрепа, за което съм му много благодарен.

Ако не се интересувате от главната роля във филм с такъв мащаб, от екипа зад кулисите и от такъв режисьор като Сам Мендес, защо да се занимавате с всичко това? В такава ситуация, ако сте достоен човек, трябва да окачите дизайнерското си сако на пирона и да отидете в манастира.

Филмовата индустрия може да бъде много измамна, тя пълна с акули и не най-добрите хора, но все пак е отворена книга: идвате да гледате, а ние печелим пари от вас. Ние не сме банкери. Ние сме индустрия за забавление. Сигурен съм, че има много други, много по-лоши професии, с които животът ти може да бъде свързан.

Ролята на Бонд ме направи богат човек. Мога да си позволя много комфортен живот. Семейството ми и децата ми са добре, което е голямо облекчение. Наистина съм невероятно богат. Но всичко останало, свързано с богатството… С нетърпение очаквам деня, когато ще мога да отида в кръчмата и някой ще каже: „О, това изглежда е Даниел Крейг“, а след това ще ме остави на мира. Това ще е най-доброто време в живота ми.

twig.bg

Advertisement

Facebook