Connect with us

Миш-маш

Панакота крем с ягода и мента

Публикувана

на

Ето ви един лесен за приготвяне крем – ако се налага да измисляте някой бърз десерт или просто ви се хапва нещо сладко.

Необходими продукти

500 г течна сметана
150 г прясно мляко
100 г захар
пръчица ванилия
10 г желатин

Начин на приготвяне

Загрейте сметаната с половината захар – колкото да се затоплят, но без да завират.

Разтворете желатина в студената вода и разбъркайте добре.

Свалете сметаната от котлона и смесете с желатина.

Добавете няколко капки ванилова есенция или екстракт.

В купа разбийте киселото мляко и добавете сметановата смес. Разбъркайте добре.

Разпределете сместа в чаши. Покрийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за поне 3 часа.

В малък съд сложете замразените ягоди и оставете да се отпуснат леко и да отделят течност.

След 4-5 минути добавете останалата захар и намалете котлона.

Гответе, докато сместа стане с гъстотата на сладко – или, ако ви харесва, я оставете по-течна.

Пресипете в купичка и охладете. Овкусете със ситно нарязана мента.

Поднесете панакотата с няколко лъжици от ягодовата смес и стръкче прясна мента.

Може да приготвите панакота и в купички, като ягодите са на дъното на купичката и преди сервиране обърнете в чинийка.

Тогава може да ползвате повече желатин, за да е по-устойчива сместа.

Добър апетит.

twig.bg

Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook