Connect with us

Миш-маш

Агнешка плешка с билки (стара испанска рецепта)

Публикувана

на

Една от най-вкусните рецепти за агнешко, които съм опитвала.  Тъй като не умея да пазя кулинарни тайни, ще споделя с вас тайната на тази слънчева испанска рецепта.

Необходими продукти:
1 агнешка плешка
бялата част от две връзки пресен лук нарязан на ситно
6-7 моркова
1 кг пресни бейби картофчета
1 домат обелен и нарязан на малки кубчета
1 с.л. захар
1 чаша червено вино
1 чаша вода
мента
джоджен
мащерка
1 к.ч. зехтин
сол
черен пипер
червен пипер
Начин на приготвяне:
Овкусете агнешкото със сол и черен пипер. В тиган загрейте зехтина и запечатайте агнешкото от всички страни, така ще запазите сочността и аромата на месото. Прехвърлете месото в тава и натъркайте с червен пипер и полейте с още малко зехтин, така ще получите хрупкава и вкусна коричка.

В същата мазнина запържете лука, морковите и картофите. Оставете да добият златист цвят и добавете пресните билки (мента, мащерка и джоджен) и доматената салца. Добавете захарта и чашата червено вино. Оставете да покъкри минута, две, посолете и долейте вода. Излейте този сос и зеленчуците в тавата при агнешкото месо.Печете в предварително загрята на 220°С фурна за 30 минути, след което намалете температурата на 180°С и печете още 2 часа. Ако разполагате с повече време, можете да печете на по-ниска температура за повече време.

Агнешко с винен сос се допълва отлично с чаша червено вино, зелена салата със спанак и ментов чеснов сос с кисело мляко.

twig.bg

Реклама
Advertisement

Facebook