Connect with us

БулевАРТ

„Бохемска рапсодия“ е най-слушаната песен на 20-ти век (ВИДЕО)

Публикувана

на

„Бохемска рапсодия“ на групата Queen е най-слушаната песен на 20 век на стрийминг устройства, съобщи Universal Music Group в Туитър. Новият филм „Бохемска рапсодия“ засили интереса към песента и сингълът от 1975 г. и видеоклипът надхвърлиха 1,6 милиарда стриймвания в света.

„Бохемска рапсодия“ е написана от лидера на британската група Фреди Меркюри през 1975 г. Песента се отличава с необичайната си музикална форма и четирите различни стила: а – капела, балада, опера, рок, които плавно преминават един в друг и завършват с кода.

Музикалното произведение три пъти е влизало в класацията Hot 100 на Билборд: през 1975 г., през 1992 г. и 2018 г.

Зад хита на Queen останаха класиките „Smells Like Teen Spirit“ на Nirvana и „Sweet Child O’Mine“ на Guns N’ Roses

„Bohemian Rhapsody“ вече е и най-стриймваната рок песен на всички времена.Филмът „Бохемска рапсодия“ с Рами Малек в ролята на Фреди Мъркюри запали ново поколение по музиката на британската рок група. Пет седмици след излизането му на екран той стана музикалната биография с най-големи приходи в киносалоните – 600 000 милиона долараРами Малек беше номиниран за награда „Златен глобус“ миналата седмица и се очаква да получи номинация и за наградата „Оскар“ за ролята на Фреди Мъркюри.

twig.bg

Advertisement

Facebook