Connect with us

Миш-маш

Чийзкейк със сусамова халва

Публикувана

на

Всеки, който обича този десерт, знае, че в състава му са обичайните заподозрени – маскарпоне, крем сирене, сметана… Да, има ги и в днешната рецепта, но присъства и още нещо, което чупи стандарта по един свеж, елегантен и запомнящ се начин и то е сусамова тахан халва. Тя дава ново вкусово измерение на сладкиша – стилно, изненадващо, различно.

Необходими продукти:

50 грама масло
300 грама пясъчни бисквити
50 грама пудра захар
400 грама извара или маскрапоне
3 яйца
50 грама орехи
40 грама ванилов пудинг на прах
250 грама заквасена сметана
300 грама халва

Начин на приготвяне:

Смелете орехите и бисквитите заедно.

Прибавете 1 яйце и разтопеното масло, разбъркайте всичко старателно до получаването на еднородна комбинация. Покрийте с пергамент дъното и стените на разглобяема форма с диаметър 16 сантиметра и по тях „залепете“ бисквитеното тесто.

Направете плънката, смесвайки изварата с останалите 2 яйца, натрошената или смляна халва, пудрата захар, ваниловия пудинг и заквасената сметана.

Смелете, масата трябва да стане гладка.

Сложете я в съда върху готовата основа.

Изпечете във фурната за 50-55 минути при 180 градуса и оставете чийзкейка да се охлади напълно във формата (3-4 часа).

След това махнете пръстена и може да поднесете десерта.

Добър апетит!

twig.bg

 

Реклама
Advertisement

Facebook