Connect with us

Лайфстайл

Да се загубиш в най-красивите гори…

Публикувана

на

Предишна1 of 5
Галерия

Идва пролет. На зелено най-лесно ще излекувате стреса. Представяме ви едни от най-магичните, интересни и красиви гори по света, които със сигурност ще ви накарат да се размечтаете и ще ви се прииска да се загубите. Повечето са топ дестинации, така че спокойно може да обмислите варианта за друг тип лятна ваканция.

 

Тези изоставени влакови релси се намират край румънския град Карансебеш. Природата отдавна е превзела местност, която е известна сред местните и туристите като „Тунелът на любовта“.

Всяка година топенето на снеговете превръща Зеленото езеро в Австрия в истинска подводна атракция, защото то увеличава в пъти размера си и всички дървета, пътища, пейки наоколо потъват под водата. Гледката е уникална и може да я видите само през пролетта, когато се топят снеговете. През останалото време е живописна гориста местност.

Гората Халербос в Белгия е известна още и като гората на камбанките, защото веднъж годишно – през пролетта, тя се покрива със син килим от камбанки. Няма как подобна красота да не ви зареди емоционално за година напред.

Потъналата гора в Казахстан е резултат от земетресение през 1911 година, когато след свлачище се формира това езеро. Потопените смърчове изглеждат мистично, сюрреалистично и в същото време живописно.

Реклама
Advertisement

Facebook