Connect with us

На път

Да „спиш“ в леглото до Мария-Антоанета във Версай

Публикувана

на

Луксозната хотелиерска компания Airelles възнамерява да отвори хотела Le Grand Contrôle в прочутия дом на крал Луи XVI и кралица Мария-Антоанета.


Зараждане на идеята

Плановете за създаване на хотел в бижуто на Луи XIV датират още от 2011 година, но уви, той няма да се помещава в самата кралска резиденция. Става дума за нещо съвсем друго. През 2015-а Версайският дворец започна наддаване за реновирането на три съседни на него сгради от XVII-XVIII век, което френската компания Airelles спечели.
„Нов зашеметяващ обект ще бъде открит скоро само на няколко крачки от известната Огледална зала и перфектните френски градини на Версай.“ – написа Airelles в официалния си сайт.

Какво ще представлява

Хотелиерското дружество си партнира с френския кулинарен шеф Ален Дюкас за създаването на луксозен хотел и гурме ресторант. Предварително се знае, че на гостите ще бъде предоставен ексклузивен достъп до шатото, но друга информация все още няма.  Ръководител на дизайна е архитектът Кристоф Толемер, който ще отдаде специална почит на френския стил от XVIII век, така че човек да се пренесе в атмосферата на разкошната епоха на крале и благородници. Имотът ще гледа към Orangery (терен от дворцовите градини, където са засадени най-различни видове дървета) и езерото Pièce d’Eau des Suisses, и освен с 14-те стаи и  големите апартаменти, ще разполага с уелнес център и вътрешен плувен басейн.

Откриване и резервации

Очаква се хотелът да отвори врати през пролетта на 2020 г. като резервирането на стаи ще бъде достъпно от декември  тази година, макар че все още не се знае каква ще е цената за една нощувка.

twig.bg

Advertisement

Facebook