Connect with us

БулевАРТ

Дакота Фанинг на 25: детето чудо на Холивуд

Публикувана

на

Едва на 8 години тя печели наградата на Асоциацията на кинокритиците за най-добра млада актриса. От малка играе рамо до рамо с големи имена в киното като Шон Пен, Робърт де Ниро, Дензъл Уошингтън, Том Круз.

Фотосесия на Дакота Фанинг

Когато чуем името ѝ, няма как да не си спомним за малкото, невинно и беззащитно момиче, което разплакваше, иначе непоклатимия, Дензъл Уошингтън в „Мъж под прицел”. Дакота Фанинг вече е доста популярно име в Холивуд. 13-годишната актриса се снима в киното от 2000 г. и е участвала във филми като “Аз съм Сам” с Шон Пен и Мишел Пфайфър и “Криеница” с Робърт де Ниро и Елизабет Шу.

Дакота Фанинг

Сега малкото русо момиче обаче порасна и вече е млада изкусителка, която продължава да впечатлява с красотата, таланта и естественото си излъчване. Дакота Фанинг  порасна и вече е млада изкусителка, която продължава да впечатлява с красотата, таланта и естественото си излъчване.

Днес тя навършва 25 години. Родена в семейството на Стивън Фанинг – бивш бейзболист и Джой Фанинг, професионална тенинстка. Майка й искала да я кръстят Хана, а баща й държал на Дакота. Така на бял свят се появява Хана Дакота, наричана от приятелите си и известна в киното като Дакота.

Дакота Фанинг на 25

Фанинг става актриса на петгодишна възраст, когато се появява в телевизионна реклама на лотарията в щата Джорджия, заедно със знаменития музикант Рей Чарлс. След това е избрана за реклама на прах за пране. Следва участие в касови фирми като „Мъж под прицел“ с Дензъл Уошингтън, „Криеница“ с Робърт де Ниро, „Война на световете“ с Том Круз, тийн вамп сагата „Здрач“ др.

Фанинг е една от най-богатите тийнейджърки и една от най-добре облечените звезди на червения килим. Дакота и нейната сестра Ел са любимки на модния бранш истински хамелеони по отношение на стила.

“Никога не приемам роли, които не са достатъчно сложни за мен. Няма проблем да кажеш не на ролите или историите, които не ти харесват. Или пък на секс сцените. Може да е страхотен проект, но нямаш нужда от него. Понякога е трудно да следвам тази мантра, но в края на краищата тя ми се отплаща.”

twig.bg

 

Реклама
Advertisement

Facebook