Connect with us

БулевАРТ

Дежавю: Пак скандал с Украйна за Евровизия

Публикувана

на

Националната телевизия в Украйна се е отказала от певицата, която трябваше да представя страната на следващия конкурс „Евровизия“, заради политически различия с Русия, съобщава „Ройтерс“.

Две години, след като Украйна в ролята си на домакин на Евровизия не допусна руската представителка Юлия Самойлова да участва в конкурса, страната се забърка в нов скандал. До това се стигна, след като обществената телевизия UA:PBC не успя да постигне споразумение с избраната от феновете певица Марув, която да представи страната в Тел Авив. Като причина за това медията изтъква връзките на изпълнителката с Русия. Според становището на обществената телевизия, Ана Корсун, както е рожденото име на Марув, е отказала да представи страната си с нейните позиции и обществени нагласи, като не се е съгласила да отмени бъдещите си изяви в Москва.

Не съм готова да изпълнявам със слогани и да превръщам моето представяне на конкурса в реклама за политиците ни категорична е от своя страна Марув, която допълва, че според предвидения от UA:PBC договор тя не би имала право да импровизира, да дава интервюта без разрешение и би била задължена, при настояване от телевизията, да танцува на рожден ден на заместник министър-председател.

Към момента обществената медия води преговори с други изпълнители за представянето на Украйна на Евровизия. Известно е, обаче, че триото Freedom Jazz, което публиката класира на второ място в националния конкурс, също няма да се яви в Тел Авив през май. „Скъпи приятели, благодарим ви за подкрепата. Искаме да знаете, че получихме вече обаждане от телевизията. Въпреки това отказваме да участваме в Евровизия 2019“, написаха изпълнителките на Cupidon в социалните мрежи. Това доведе и до разпространяването на слуха, че Украйна ще обмисли възможността и да не се яви на конкурса в Тел Авив.

Междувременно надзорният съвет на украинската телевизия призова ръководството на компанията да разпространи публично правилата и договорите за „Евровизия“. Надзорното тяло счита също така, че UA:PBC не се възползва от всички възможности, които предлага членството в EBU и препоръчва правилата да бъдат изяснени много преди началото на селекцията. Според надзорното тяло на компанията е налице провал в една от основните мисии на Украинската телевизия, а именно сплотяването на украинското общество.

twig.bg

Advertisement

Facebook