Connect with us

Звездни

Джейн Фонда краси корицата на Vogue на 81 (Галерия)

Публикувана

на

 Джейн Фонда  официално е най-възрастната  звезда, красила корицата на модната библия Vogue. На 21 декември тя навърши 81 години. В интервю за списанието актрисата разказва за продължителната си борба с рака.

Броят  на британския Vogue се казва „The Non-Issiue“, като тази игра на думи ни намигва, че възрастта не трябва да бъде бариера, която да кара жените да се чувстват по-малко значими и пълноценни.

Фонда

Не, годините не са проблем. Нещо повече: Джейн Фонда категорично твърди, че отнема време, за да станеш и да се чувстваш млад. Младостта не е просто даденост – с времето човек се научава как да живее: „Обожавам годините! Нямате представа колко се радвам, че достигнах тази възраст, че съм живяла толкова дълго“, споделя легендарната актриса.

„Имам много преживявания с рака“, признава Фонда. „Прекланях се пред слънцето. Когато имах свободен ден, посещавах редовно кожния си лекар и ходен на хирург, за да ми отстранява неща.“

81-годишната актриса пребори рака на гърдата през 2010 г., а в интервю от януари миналата година казва, че от долната ѝустна е премахнат раково образувание. За “Vogue” сега носителката на 2 награди „Оскар“ разкрива още, че е преминала през мастектомия малко преди наградите „Златен глобус“ през 2016 г.

Фонда

На въпросната церемония тя присъстваше заради номинацията си във филма на Паоло Сорентино „Младост“. За появата си със „странната рокля с всички тези къдри“ на Ив Сен Лоран, както я нарича, Джейн Фонда разказва: „Беше такава, защото тъкмо се бях подложила на мастектомия и трябва да покрия бинтовете.“

Броят излиза на пети април, но списанието все пак издаде някои неща, които Фонда е казала в интервюто си: „Важно е да си дадем сметка, че възрастните жени са най-бързо развиващата се демографска група в света. Трябва да осъзнаем значимостта си“, твърди 81-годишната актриса.

twig.bg

Реклама
Advertisement

Facebook