Connect with us

БулевАРТ

Джон Траволта на 66: Чашата е винаги наполовина пълна, не обратното

Публикувана

на

Джон Траволта – танцуващият актьор от „Брилянтин“ навършва 66 години.С твърдия си характер, оптимизма и неизменната си усмивка той посреща празника с гордо вдигната глава.

След фурора на „Брилянтин“ по всичко изглежда, че този енергичен и секси пеещ актьор има голямо бъдеще. Но годините минаваха Джон загуби предишната си привлекатлност и танцуваше все повече в собствената си кухня, отколкото на екрана.

Джон Траволта

До скоро той беше обречен на забрава, до появата на Куентин Тарантино. Решението Джон Траволта да участва като Винсент Вега е било доста противоречиво. Траволта  получи хонорар от 150 000 долара, но филмът му съживи кариерата и му донесе номинация за Оскар. И най-вече върна му вярата, че отново е сред добрите. В годините на неуспехи Джон Траволта винаги е усещал крепката подкрепа на своето семейство.

Началото

Джон Траволта е най-малкото от общо шест деца в семейството. Роден е в град Енгълуд, Ню Джърси, в семейството на италианец и американка с ирландски корени, която на младини се изявява като актриса, а след това става учителка.

Със Семейството си

Шест пъти е номиниран и два пъти печели награда „Златен глобус“. През 2016 г. получава и „Еми“ за участието си в минисериала „Американска криминална история“.Два пъти е бил номиниран и за „Оскар“ – за „Треска в събота вечер“ и за „Криминале“.

 

Кой не знае мюзикъла „Брилянтин”?

Кой не се е прехласвал по дълбоките сини очи на Дани Зуко и сладката усмивка на Санди? Кой не е чувал платинения хит „Summer nights”? Тази вечна класика събира Джон Траволта и Оливия Нютън-Джон, между които се създава трайна връзка, в романтично, а в последствие – в приятелско отношение.

С Оливия

Когато снимат „Брилянтин” през 1978 година, Траволта е все още с разбито сърце от смъртта на гаджето си Даяна Хайланд предишното лято, но романсът, който двамата с Оливия играят пред камера, бързо се пренася в живота.  В течение на годините те запазват приятелските си отношения и няма как да не им признаем, че са страхотна двойка.

През 2009 г. трагедия почерни семейството на Джон Траволта. Синът му Джет умира на 16 години след внезапен пристъп, докато семейството е на почивка на Бахамските острови.

Чашата е винаги  наполовина пълна – не обратното, казва актьорът за себе си. Може би това е тайната на неговия успех и щастие?

twig.bg

Реклама
Advertisement

Facebook