Connect with us

БулевАРТ

Един латино герой на 45: Енрико Иглесиас (Видео)

Публикувана

на

Много звездни наследници цял живот не могат да излязат от сянката на родителите си. А ако баща ти е издал над 70 албума, с над 300 млн. копия на 14 езика… задачата е трудно достижима. Енрико Иглесиас отдавна е постигнал всичко и е доказал, че крушата не пада по-далче от дървото. Световна слава, най-прекрасната жена на света и три деца. Нежният му глас не може да бъде сбъркан, а хиляди момичетата, които са плакали или въздишали по него. 

Днес той навършва 45 години.

Роден на 8 май 1975 г. в Мадрид. Той е третото дете на Хулио Иглесиас и журналистката Изабел Прайслер. Родителите му се развеждат през 1978 г. и през следващата 1979 г. Хулио се мести в Маями, Флорида, за да продължи развитието на музикалната си кариера. Известно е, че той никога не е бил близък с баща си и  винаги е  усеещал неговата липса, заради постоянните пътувания. Енрико дълго криел увлечението към музиката.

„Не исках да казвам на родители си. Беше странно. Това означаваше много за мене и аз го исках. Все едно да вечеряте с родителите си и да им кажете: „искам да стана пилот“, а те да отговорят: „млъкни и продължавай да ядеш“. Аз не исках никога да чуя това“.

Енрике издава първият си албум, озаглавен “Enrique Iglesias” през 1995 година, макар че тайно е планирал издаването му още от 16 годишна възраст. Този албум постига огромен успех и към днешна дата са продадени над шест милиона копия.
През 1997 година, Енрике издава и вторият си албум “Vivir”, който има същият успех.
През 1998 издава и “Cosas del Amor”.
През 1999, Енрике издава първият си англоезичен албум, озаглавен кратко и ясно – “Enrique”. Песента “Bailamos” е включена в саундтракът към филма “Този див, див запад” с участието на Уил Смит. В албума е включен и дуетът с руската звезда Алсу – “You’re My #1”.
През 2001 излиза поредният му албум – “Escape”. В албума е включен дуетът с Лайнъл Ричи – „To Love a Woman”.
През 2002 на пазара излиза албумът “ Quizas”, който е на испански език.
През 2003, излиза седмият му албум, озаглавен “Seven”.
На 12 юни 2007 ще излезе поредният му албум, озаглавен “Insomniac”, като първата песен от него е озаглавена „Do You Know (The Ping Pong Song)“.

Участва в редица филми и в сериалите „Двама мъже и половина“ и „Как се запознах с майка ви“. Печели много награди и неведнъж достига първи места в музикалните класации. Участва в концерт за кампанията „Да спасим света“.

Негова партньорка в живота е руската тенисистка Анна Курникова, с която живеят в Маями, САЩ, и имат три деца.

twig.bg

Advertisement

Facebook