Connect with us

На път

Една халба „Брекзит“в бар The Cricketer

Публикувана

на

Един парижки пъб стана известен със своята бира „Брекзит“. Създадена от подкрепящ оставането в ЕС пивовар в Съфолк – регион от източна Англия, който гласува за напускането на Европа, бирата притежава „изразена, но съвсем умишлена горчивина“, казва барманът Ломиг Фронти в бар The Cricketer, пише „Ройтерс“.

Пивоварната, която я прави, иска „да изрази чувствата си спрямо Брекзит, откъдето идва и горчивината“, допълва Фронти, докато налива халбите. „Това казвам на хората, които поради тази причина не искат да я взимат, всъщност купуването на тази бира е анти-Брекзит акция.

The Cricketer

Мей е изправена пред поредното унижение в парламента заради сделката за Брекзит тази седмица, след като не успя да спечели никакви особени отстъпки от страна на Европейския съюз. Във вторник предстои законодателите да решат дали да одобрят сделката при това положение.

С оставащите по-малко от три седмици до крайния срок 29 март има няколко възможни сценария: Брекзит да бъде отложен, да се случи без сделка, да има предсрочни избори или да се проведе нов референдум.

Несигурността е толкова голяма, че предизвиква главоболие в посетителите на пъба с британска тематика, разположен в близост до гара „Сен Лазар“. „Брeкзит е ужасен“, казва Роузи, една от редовните клиентки на The Cricketer, която е с британски и австралийски произход, и допълва: „Но поне бирата е добра.“

twig.bg

Реклама
Advertisement

Facebook