Connect with us

Миш-маш

Филе от лаврак с шам фастък

Публикувана

на

Продукти: 3 супени лъжици масло; 1/3 чаша натрошени на ситно ядки суров шам фастък; 4 филенца от пресен лаврак по 100 – 150 гр. мащерка; сол и пипер.

Овкусявате филенцата със сол, пипер и мащерка.

Разтопявате маслото и намазвате обилно рибното филе от двете страни. Разстилате шам фастъка в тавичка и овалвате добре напоеното с масло филе като леко притискате с ръка, така, че да поеме повече от ядките. Пече се в средно горещ оребрен тиган или на плоча за 10 мин. без мазнина.

Поднасяте в красива чиния гарнирана с няколко накъсани на ръка стръка рукола и резенче лимон.

twig.bg

Реклама
Advertisement

Facebook