Connect with us

БулевАРТ

Форбс: Кралят на трилъра Джеймс Патерсън е най-скъпоплатения автор

Публикувана

на

Американското списание „Форбс“ oбяви списъка на най-високоплатените писатели в САЩ за 2018 година. Лидерът в класацията на най-скъпоплатените автори е Джеймс Патерсън, автор на детективски разкази за инспектор Алекс Крос. Писателят, който държи рекорда на „Гинес“ по брой първи места в листата за бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ е спечелил 86 милиона долара и има 4,8 милиона продадени книги в САЩ. Трябва да се отбележи, че доходът на Патерсън през следващата година ще се увеличи още повече благодарение на новия му роман „Къде е президентът?“.

На втора позиция е авторката на книги за магьосника Хари Потър – Джоан Роулинг, с 54 милиона долара. Печалбата на писателката е намаляла с 41 млн. долара сравнение с предходната година, когато беше лидер в класацията. Третата позиция заема писателят Стивън Кинг с 27 милиона долара приходи от продадени книги, пише lenta.ru.

В Топ 10 на писателите-„богаташи“ намират още своето място  Джон Гришам (21 милиона долара), Дан Браун (също 18.5 милиона долара), Майкъл Улф (13 милиона) и Нора Робъртс милиона.

twig.bg

Advertisement

Facebook