Connect with us

БулевАРТ

Г-н Екшън, който „умира трудно“ навърши 65(Галерия)

Публикувана

на

Малцина знаят, че малкото му име е Уолтър. Малко са и запознатите с факта, че той е роден в Германия. И макар недостатъчно наясно с живота му, едва ли има човек на тази планета, който да не е чувал за него. Той е известен почти колкото Мадона, в това няма спор. Левичар е и е зодия Риби.

Днес, на 19 март, секс символът на поколения жени навършва цели 65! Всъщност, магнетизмът му безспорно е голям. Емблема на жанра екшън и истинска легенда, която умира трудно – на вашето внимание – Уолтър Брус Уилис – най-известният плешив актьор. По отношение на плешивостта си, той обича да казва, че тя е начинът на Господ да му напомни, че и той е човек. С не по-малко известно чувство за хумор и голяма амбиция за успех, този мъж изкачва твърде много стъпала по стълбичката на успеха.

Брус Уилис не е просто прочут актьор,  името му е символ на цяла епоха в съвременното кино. Мъжеството, смелостта, харизмата и уникалният талант на този човек разцъфтяха пред очите на цяло поколение хора.

Брус Уилис

Брус Уилис е роден във военната база на не до там известния немски град Идар-Оберщайн, намиращ се в Западна Германия. Когато е още на две годинки семейството му се връща в Ню Джърси. От малък Брус е особено палаво дете, замесващо се постоянно в неприятни ученически истории и славещо се с доста лош успех в училище. И въпреки тази му „слава”, това момче от малко знае какво иска. Интересите му са твърдо насочени към училищната театрална трупа и в последствие той ги доразвива, продължавайки театралното си образование.

Брус Уилис

След като завършва училище Уилис работи известно време като пазач в химически завод, след което заминава за Ню Йорк. Там започва работа като барман като същевременно участва в няколко спектакъла в по-малки и неизвестни театри. До началото на 80-те няма роли в киното. Точно тогава се появяват малките му изяви в „Първородният грях” и „Присъдата”. През 1984 година, сред хиляди претенденти, именно Брус се сдобива с участие в телевизионен сериал, който става свръхпопулярен. От тук насетне следва добре известният на всички ни „Умирай трудно”, в който дебютира през 1988 година и…останалото го знаете. Или поне част от историята, защото няма как да не сте гледали филм с негово участие. „12 маймуни”, „Петият елемент”, „Криминале”, „Армагедон” и „Шесто чувство” са сред най-култовите му и добри изпълнения.  Сред по-значимите му награди са две награди „Еми” и една „Златен глобус”.

Брус Уилис

В личен план Уилис е горд баща на пет дъщери – три от първия му брак с Деми Мур, продължил цели 13 години и две от втората му съпруга- 36 годишната манекенка Ема Хеминг, с която сключва брак през 2009 година. Уилис често обича да казва, че повече се гордее, че е баща, а не актьор.

Брус Уилис

​Каквото и друго да кажем за този мъж, няма да бъде достатъчно. Защото със своята амбиция, талант, постоянство, чар и магнетизъм, този актьор покори филмовата сцена. И дано още дълго време да ни радва с изявите си…все пак всички знаем, че няма нищо по-релаксиращо и приятно от това да си изпукаш голяма купа пуканки, да си пуснеш интересен филм и да гушнеш любим човек. Ами…приятно гледане! И честит рожден ден, г-н Екшън!

twig.bg

Advertisement

Facebook