Connect with us

БулевАРТ

И Хърмаяни от „Хари Потър“ порасна: Ема Уотсън на 30 (Галерия)

Публикувана

на

Ема Уотсън отдавна изигра ролята на Хърмаяни – най-добрата приятелка на Хари Потър и също толкова отдавна тя излезе от амплоато на героинята си и се превърна в истинска холивудска красавица и още по-успешна млада жена и актриса.

Ема Уотсън

Началото

Ема е родена в Париж, но скоро след развода на родителите си тя се мести в Лондон с майка си. Родителите й са Джакълийн Лесби и Крис Уотсън, адвокати по професия. Детството ѝ преминава в Англия. След развода на родителите си Ема се премества заедно с майка си и по-малкия си брат в Оксфордшър. От 6-годишна твърди, че ще стане актриса, а мечтата ѝ се сбъдва след като учителят ѝ по актьорско майсторство ѝ препоръчва да се яви на кастинга за „Хари Потър“. Тя успешно преминава цели осем кръга, докато бъде избрана за една от главните роли в известния филм.Уотсън получава ролята във филма на девет години, като преди това е играла само в училищни пиеси.

Ема Уотсън

Тя е на 11 години, когато първата серия от поредицата излиза през ноември 2001 година. До този момент Ема е приятелка с Даниел Радклиф и Рупърт Гринт – другите двама главни актьори. Няколко пъти след последния филм за Хари Потър Ема признава, че не вярва някога друг път в живота си да участва в толкова успешна продукция. Работата й в Хари Потър й носи няколко награди и повече от 10 милиона паунда приходи.

Ема Уотсън

Като модна икона

Уотсън често оглавява класации за най-добре облечени знаменитости. Тя твърди, че „модата е важна, защото това е начинът, по който се показваш на света“. Състоянието ѝ се оценява на няколко десетки милиона долара.

Ема Уотсън

 

Вече е била рекламно лице на Burberry, на корица на Vogue, а любимите ѝ актьори са Джулия Робъртс и Джони Деп. С нетърпение очакваме всяка следваща новина, свързана с нейното име, защото сме сигурни, че Ема няма да ни разочарова.

Ема Уотсън

Aктивист на годината

Напоследък Ема се появява все повече в newsfeed-а ни по много различни поводи. Тя е красива, смела и развива имиджа си като контрапункт на нейни връстнички като Майли Сайръс. Ема се превръща в млада дама, която светът все повече харесва. Напоследък дори малко ни прилича на Анджелина Джоли по увлечението ѝ към различни каузи.

Ема Уотсън

През септември 2018 Ема Уотсън стана част от кампанията на Организацията на обединените нации „He for She”, която цели да накара мъжете да говорят открито в подкрепа на жените по света. Кампанията е насочена срещу омразата към жените и сексизма. Нейната реч и позицията ѝ по отношение на проблема бяха отразени от много медии по целия свят.

Ема Уотсън

twig.bg

Advertisement

Facebook