Connect with us

Лайфстайл

Играчка за богати: „Бугати“ ръчна изработка – 11 млн. евро

Публикувана

на

Френският производител на суперлуксозни спортни автомобили „Бугати“ представи на автосалона в Женева, открит днес, модел, произведен в една единствена бройка, с цена 11 млн евро без данъците и таксите, които вече е продаден. „Ла Вайтюр Ноар“ (La Voiture Noire) се определя като най-мощната, най-луксозната и най-скъпа хипер спортна кола.

„Бугати“

Твърди се, че моделът предлага комфортът на луксозна лимузина. По отношение на дизайна „Бугати Ла Войтюр Ноар“ е модерна интерпретация на модела „Тайп 57 ЕсСи Атлантик“ (Type 57 SC Atlantic).

Целият автомобил е направен на ръка, като каросерията е карбонова. Двигателят е 16-цилиндров с мощност 1500 конски сили и максимален въртящ момент 1600 Нм.

„Бугати“

За купувача на уникалното „Бугати“ се споменава, че е голям фен на марката и е влюбен в „Тайп 57 ЕсСи Атлантик“. Тази кола се произвежда между 1934 и 1940 година. От „Тайп 57 ЕсСи Атлантик“ са направени 710 бройки.

Автомобилът се задвижва от бензинов мотор с работен обем 3257 кубика, използван и от „Тайп 49“, но модифициран от Жан Бугати – най-малкият син на основателя на „Бугати“ Еторе Бугати. Дизайнът също е на Жан Бугати.

Реклама
Advertisement

Facebook