Connect with us

БулевАРТ

Иван Ласкин ще бъде погребан в Алеята на творците във вторник

Публикувана

на

Обичаният актьор Иван Ласкин, който си отиде без време на 48 години, ще бъде погребан в Алеята на творците във вторник на Централните софийски гробища.

Поклонението пред тленните останки на Ласкин ще се състои в храма „Св. Седмочисленици“ от 12.30 часа, съобщиха от Съюза на артистите в България.

Той бе приет в болницата на 28 декември миналата година с тежка чернодробна недостатъчност и близките му се надяваха да се намери спешно донор за трансплантация, но състоянието на Ласкин бе толкова критично, че операцията бе немислима.

Така навръх Богоявление Иван загуби битката за живота си, нареждайки се за съжаление сред немалката група талантливи родни актьори, давещи в алкохол разочарованията си от нелеката артситуация у нас и напуснали тоя свят преждевременно, в разцвета на творческите си сили – Антоний Генов, Радко Дишлиев, Кирил Варийски, Андрей Баташов, Чочо Попйорданов.

Иван Ласкин е актьор, който умееше да провокира крайни чувства именно защото, както самият казваше, няма ключ на устата. Остър език и чувствителна душа, влюбен до последно в жена си, Александра Сърчаджиева, през последните години Иван Ласкин, който не доживя имения си ден, казваше: „На България й трябва революция!“

Ласкин бе противоречива личност, с будна мисъл и остър език които често предизвикваха полюсни мнения и полемики в медиите и социалните мрежи. Мнозина го обвиняваха, че маскира несполуките си с арогантност и агресия срещу колеги и непознати. В същото време той бе нежен и любящ съпруг за Александра Сърчаджиева и добър баща за малката им дъщеря, 7-годишната София. Актьорът има и по-голяма дъщеря Люба, на 21 г., от брака си с актрисата Мирослава Гоговска.

twig.bg

Advertisement

Facebook