Connect with us

Лайфстайл

Избери си пеперуда и разбери повече за себе си

Публикувана

на

Още в епохата на тъй наречените примитивни племена и езически религиозни традиции пеперудата е символизирала метаморфозите на еволюцията на човешката душа в последователните й цикли, включително през смърт към възкресение. Гъсеницата се е считала за образ на временен земен „аз“; пашкулът – за фазата на транса, летаргията или дори смъртта, а същинската пеперуда за сияйната, свободна и безсмъртна душа или истинския, висш „аз“.

Във всички големи световни култури пеперудата е символ на душата и безсмъртието. Народите от Югоизточна Азия боготворят пеперудите, защото се смята, че ако пеперуда долети у дома тя ще донесе щастие, защото символизира всичко най-хубаво в живота.

Ето защо решихме да ви представим този кратък тест.

Изберете тази пеперуда, която смятате, че ви отива най-много и научете нещо за себе си.

1. Вие сте щедри и чувствителни

Показвате автентичен интерес към другите. Вашите приятели и семейство ви определят като честен и обичлив. Можете лесно да се поставите на мястото на околните. Обикновено се тревожите за техните нужди повече, отколкото за своите собствени. Затова може би не е лоша идея да започнете да обръщате малко повече внимание и на вас самите.

2. Вие сте хармонична и спокойна личност

Приветливи, вечно усмихнати, търпеливи и отзивчиви – това сте вие! Стараете се да поддържате баланс във всичко, което правите. Дори се опитвате да предадете тази хармония на вашите приятели, семейство и колеги. И все пак – внимавайте да не залитнете в отрицание. Неблагоприятните конфликти и ситуации дебнат отвсякъде.

3. Вие сте талантливи

Логичен и подреден човек сте. Определяте се и като наблюдателни. Не избързвате – обичате да правите нещата като хората. Имате нужда да подобрявате всичко около себе си. Често обичате да обяснявате на хората около себе си как трябва да се свърши нещо, затова сте склонни и да се ядосвате, ако очакванията ви не бъдат оправдани. Нуждаете се от малко баланс в живота си. Открийте това, което ви прави по-спокойни.

4. Вие сте целеустремени

Характеризирате се като трудолюбив, самоуверен и енергичен човек. Тези ваши качества ви помагат в редица сфери от живота. Съществува обаче опасност да залитнете в страха от провал. Голяма част от тази ваша увереност се основава на постиженията ви заради това, че сте работохолици. А както знаем, работохолизма оказва влияние върху психичното и емоционално здраве. Приемете, че сте прекрасна личност, пълна с разностранни таланти, и че близките ви обичат заради това, което сте, а не заради успехите ви в кариерата.

5. Вие сте ентусиасти

Искате да сте свободни, щастливи, да водите живот, пълен с приказни преживявания. Страхувате се от монотонния начин на живот, от скуката. Успявате постоянно да сте в движение заради многобройните си и разнообразни умения. Потапяте се в повече от едно неща едновременно. А това от своя страна е и един от най-големите ви проблеми – липсата на постоянство. Научете се да разпределяте времето и енергията си по-добре.

6. Вие сте артисти

Вие сте човек с висока чувствителност. Това ви прави емпатични, мили и креативни. Заради вашата чувствителност е възможно от време на време да имате нужда да се изолирате от другите. Това обаче може единствено да е от полза в отношенията ви с тях.

twig.bg

Advertisement

Facebook