Connect with us

Афиш

Изложбата „Изкуството на Банкси“ за първи път в Милано

Публикувана

на

Най-известното улично изкуство на всички времена -графитите са показани в обществен музей в Милано.

Това са произведенията на известните Банкси и Мудец, а ценителите ще могат да им се насладят от 21 ноември 2018 г. до 14 април 2019 г.

Banksy

Изложбата е озаглавена „Изкуството на Банкси“. Визуален протест „. Тя е първа за Италия на известния уличен художник, въпреки че никога не е давал разрешение да се организира; с оглед на това организаторите решиха да не показват произведенията, намиращи се на открити пространства, а само  тези, които са в ръцете на частни колекционери.

Banksy

Изложбата, подготвена от Джани Меркурио, събира към 70 творби на различни художници: наистина можете да се възхитите на скулптури, картини и отпечатъци, придружени от предмети, видео и снимки, които имат за цел да опишат художествената перспектива – силно антисистемна и антиконформистка – от Банкси.

Banksy

Произведенията на изкуството са подредени по жанр и тематика:  вдъхновени от Анди Уорхол – като портретите на Кейт Мос като тези на Мерилин или серията Теско, в която бристолският художник използва марката на голямата британска търговска верига модел Campbell’s Soup – към серията от добре познати произведения, в които авторът е добавил свои собствени елементи, които променят неговото значение. Не на последно място, има и видео раздел, в който са показани всички стенописи на уличния художник, както тези, които все още съществуват, така и тези, които за съжаление са изчезнали.

Банкси ( Banksy ) е най- известният, напълно анонимен, уличен артист, може би – в целия свят. Негови графити могат да бъдат видени на невероятни места, на 5 континента, включително на бетонната стена между Палестина и Израел, която е най- смелият му до този момент проект.

Banksy

Гениален творец или арт терорист, за властите на родния му Бристъл, Великобритания ( единственото, което се знае за него ) – обикновен вандал. За дългогодишната си кариера, той не хващан нито веднъж, нито мистиката около самата му личност е била разбулвана повече, отколкото той е искал. Никой не знае със сигурност кога е роден, къде живее и как изглежда. Това не му пречи да издава книги, да дава от време на време он лайн интервюта, за да изрази още веднъж себе си или да обърка версиите, които са актуални за него в момента.

Banksy

Парадоксът е невероятен – толкова известен творец, с толкова богато творчество, в ерата на технологиите, видео – и он лайн наблюдението и злоупотребата с лични данни, вече 12 години е с напълно неизвестна самоличност.

twig.bg

Advertisement

Facebook