Connect with us

На път

Жулиета ви кани за Свети Валентин на балкона във Верона

Публикувана

на

Кой не познава любовната история на Ромео и Жулиета, която въпреки че завършва трагично, продължава да вдъхновява обичащите и обичаните по цял свят. А какво ще кажете да отпразнувате Свети Валентин в прекрасната Верона, но без печален край?  Просто напишете писмо до Жулиета и …

Оливия Хъси и Ленърд Уайтинг в „Ромео и Жулиета“ от 1968 година.

Инициативата

„Два рода равно знатни от Верона, чиято красота е тук пред вас…“ – така започва вечната творба на великия английски писател – Уилям Шекспир, която е все така въздействаща. Дотолкова, че успява да вдъхнови и известната компания за отдаване и наемане на жилища – Airbnb.


Фирмата, с главен офис в Сан Франциско, е решила да зарадва късметлийска двойка с незабравима нощувка в къщата на Жулиета Капулети на връх Свети Валентин във Верона. Впрочем Airbnb вече има положителен опит с отдаването под наем на замъка Хайклер от прочутия сериал „Имението Даунтън“, части от Лувъра и къщата на Барби в Малибу.

Програмата

Празничното събитие започва от красивата постройка от XIII век в центъра на Верона, която носи името „Домът на Жулиета“, и в която се предполага, че е живяла героинята на Шекспир. След пристигнето си двамата влюбени ще бъдат посрещнати от иконома на къщата и придружени до стаята на Жулиета, за да се настанят. А когато падне мрак, те ще имат уникалния шанс да изживеят романтична вечеря на свещи, наслаждавайки се на изисканите блюда на прочутия готвач с две звезди Мишлен – Джанкарло Пербелини.

Стаята на Жулиета.

Атмосферата в цялата къща, декорирана в ренесансов стил, допринася за едно незабравимо романтично изживяване. Да не говорим, че щастливите влюбени ще прекарат нощта в известното легло от филма „Ромео и Жулиета“ (1968) на режисьора Франко Дзефирели. Но и това не е всичко –  на сутринта ще ги очаква романтичната Верона, за да я разгледат, опознаят и обикнат!

Прочутият балкон.

Състезанието

Много важна подробност – нощувката на Свети Валентин трябва да се спечели, а не да се резервира! За целта кандидатите ще трябва да изпратят писмо до Жулиета на английски език, в което да споделят своята трогателна любовна история, както причините, поради които трябва да бъдат предпочетени. Желаещите имат време да се включат до 2 февруари, 23:59 часа (българско време).

Полезни връзки

Чрез този линк можете да заявите участието си в надпреварата – https://bg.airbnb.com/d/juliet

Адрес на дома на Жулиета: Via Cappello, 23, 37121 Verona VR, Италия

twig.bg

Advertisement

Facebook