Connect with us

На път

Канадски прелести: Зимният карнавал в Квебек (Галерия)

Публикувана

на

Всяка година, в края на януари Квебек се превръща в истинската снежна столица на света. 

Много туристи идват тук всяка година, за да открият многобройната забавна канадска зима.Зимният карнавал в Квебек е най-старият и най-известен от зимните фестивали, които се провеждат всяка година в Канада. Популярната традиция да се провежда зимния празник  датира още в колониалната история на Нова Франция.Той започва през последния петък на януари и продължава 17 дни.

Зимният фестивал в Квебек

Карнавалът скоро стана задължително събитие за местното население и значим двигател на туризма в града.

Карнавалната програма включва около 300 различни събития. За да имате достъп до всички развлечения, трябва да закупите специален билет за карнавал на стойност $ 7.

Зимният фестивал в Квебек

В град Квебек първият мащабен карнавал през зимата се появява през 1894 г., но е прекъснат от двете световни войни и Голямата депресия.

Церемониалното откриване на карнавала традиционно се провежда в Ледения дворец, издигнат близо до сградата на парламента. На този ден в града са изпълнения на известни художници и музиканти. Вечерта тази необичайна сграда, изградена от ледени блокове и украсена с празнични илюминации, се превръща в нощен клуб с открит дансинг.

Зимният фестивал в Квебек

Зимният карнавал в Квебек е известен и с невероятно красивите си ледени скулптури. Майстори от цял ​​свят идват тук специално, за да участват в изграждането на фигури от сняг и лед. Днес тази добра традиция има статут на сериозно международно състезание – над 50 екипа от 30 държави участват в състезание по снежна скулптура.

Зимният фестивал в Квебек

Най-яркото събитие на зимния фестивал с право може да се нарече гранд нощния парад, който няма да остави безразлични дори най-взискателните туристи. Необичайните шествия от огромни цветни движещи се платформи минават през централните улици на нощния град. Празнично шествие е съпроводено от улични представления, музика и фойерверки.

Зимният фестивал в Квебек

Карнавалните събития се провеждат не само през деня, но и през нощта. Ето защо кафенетата, ресторантите и магазините денонощно приемат посетители.

Зимният фестивал в Квебек

Местните хора се топлят с необичайна напитка, наречена „Карибу”, направена от ракия, шери, водка и пристанище. Можете също да поръчате супа от грах с шунка, свинско месо с боб и класически пай с кленов сироп.

Въпреки студеното, понякога много мразовито време, зимният карнавал в Квебек ежегодно събира около един милион гости. Всеки от тях си тръгва със запомнящи се сувенири, незабравими впечатления от магическото пътуване на истинската зимна приказка.

twig.bg

Реклама
Advertisement

Facebook