Connect with us

Звездни

Кендал Дженър на 23, а вече най-скъпоплатения модел за 2018

Публикувана

на

Определят я за „кралицата“ на прозрачните рокли. 23-годишната манекенка казва, че още от началото на кариерата си е много претенциозна в избора си на ангажименти.  И дори да не пращи от интелект Кендал Дженър печели повече от всеки друг модел в света. Не й трябва да е със завиден интелект!

За 2018година Кендал е заработила 22.5 млн. долара в периода юни 2017 – юни 2018 г. и оглавява тазгодишната класация на най-високо платените модели в света на сп. Forbes.

Дженър обаче отчита рекордна в кариерата си година с редица договори с Estee Lauder, Adidas, Calvin Klein и др. Кендал има много предимства – телевизионно шоу, което вече започва шестнайстия си сезон, над 94 млн. последователи в Instagram, блог, който изисква месечен абонамент от минимум 3 долара, и напътствията на един от най-влиятелните мениджъри в Лос Анджелис – майка й, Крис Дженър.

В класацията Дженър изпреварва супермодела Карли Клос, която е заработила 13 млн. долара. Годината също е рекордна в 10-годишната кариера на модел на Клос. Тя има доходоносни рекламни договори с компании, като Swarovski, Adidas и Estee Lauder.

Тя използва популярността си и основа „Програмирайте с Клоси“ – образователна организация с нестопанска цел, коят има за цел да обучава момичетата на основите в програмирането.

10-те най-добре платени модели в света са заработили общо 113 млн. долара за 12-те месеца до юни 2018 г., като сумата бележи лек ръст, в сравнение с предходната година, когато достига 109.5 млн. долара.

Всичките те използват социалните медии, за да засилят популярността си. Тя помогна на модели, като Криси Тийгън и Роузи Хънтингтън-Уайтли (двете делят третото място с по 13.5 млн. долара), да започнат да се занимават и с други неща.

twig.bg

 

Advertisement

Facebook