Connect with us

Здраве

Кой нарушава тишината в брачното легло?

Публикувана

на

Хъркането не е само „звуков“ проблем за спящите покрай хъркащия. … Хъркането влошава сексуалния живот .

До скоро се смяташе, че мъжете са тези, които най-често нарушават тишината в брачното легло с хъркене. Но последно проучване установи, че представителките на нежния пол хъркат по-често от мачовците, пише в. „Дейли мейл“.

Според проучването 34% от дамите в млада възраст хъркат тежко най-малко три пъти седмично. Този процент при мъжете се оказа 31%. Експерти отдават увеличеното хъркане при жените на редица фактори. Сред тях те посочват затлъстяването, повишената консумация на алкохол и употребата на електронни цигари.

Всяка година над 10 000 красиви жени умират от последствията на хъркането. Ненапразно красивите дами често се оплакват от внезапно пробуждане посреднощ след кошмари и на умора през деня.

Просто през нощта ги измъчва хъркането. Медиците изучили над 300 000 истории на пациентки с проблеми в дишането по време на сън. Оказало се, че над 90 процента от тях са с правилни черти на лицето и прекрасни фигури.

Експертите решили да продължат изследванията си, за да разберат съществува ли закономерност между хъркането и естетичните параметри или това е просто някакво съвпадение.

Недоспиването и вредите, които ни нанася

Според специалиста Бик Котеча досега се считаше, че жените натрупват тлъстини благодарение на естрогена, предимно в областта на бедрата, таза и ханша. Но новите изследвания показват, че подобни запаси все по-често се оформят и в областта на врата. Това от своя страна предизвиква натиск върху въздухопроводите и затруднено дишане, водещо до хъркане.

Има тенденция жените да пият все по-големи количества алкохол през последните 30-40 години. А алкохолът е мускулен релаксант и тъканите в гърлото се отпускат, което също предизвиква хъркане. Пушенето на обикновени и електронни цигари е доста разпространено сред представителките на нежния пол и може да предизвика възпаление на горните дихателни пътища със същия ефект.

twig.bg

Реклама
Advertisement

Facebook