Connect with us

Астро

Кои са най-щастливите знаци на Зодиака и кои – най-нещастните?

Публикувана

на

„Не гони щастието, то винаги се намира в теб самия“, казвал Питагор. По принцип мъдрецът бил прав – много малко трябва, за да се почувстваш щастлив. Но на някои е дадено повече щастие, а на други – по-малко. Ето кои са най-щастливите знаци на Зодиака и кои – най-нещастните.

СТРЕЛЕЦ
Главният противник на Стрелците е тяхното променливо настроение. В един миг те са щастливи и безгрижни, в следващия – мрачни и необщителни.

Отчасти това се обяснява с тяхната инфантилност – те искат всичко да е както тях ги устройва, и точка. И когато това не се случва, Стрелецът тропа с крак и злобее, вместо просто да се наслаждава на живота.

СКОРПИОН
Скорпионът изпреварва със съвсем малко Стрелеца по коефициент за щастие и то заради своята способност да не се ядосва чак толкова заради дреболии.

За сметка на това Скорпионът се слави с, меко казано, сложен характер, склонен е към тежки размисли, тормози себе си и околните, затова не му е лесно да бъде щастлив. В усамотение – да, но заедно с някой друг – е, тук вече има проблеми…

РИБИ
Представителите на този знак се отличават с деликатна душевност и точно тази деликатност им пречи да достигат до нирвана. Една неподходяща дума, един неправилен поглед или лека ирония по техен адрес, и душевното равновесие на Рибите отива на кино.

По това те приличат на Стрелците, чието настроение се мени от само себе си. Изобщо ако Рибите искат да бъдат щастливи, то на тях им е необходимо не да бъдат безчувствени, а да се научат да не реагират на дреболии.

ВЕЗНИ

Интересен е парадоксът на Везните. От една страна те често изглеждат така, каквато е всеобщата представа за щастливи хора – имат успех във всички сфери на живота, обаятелни са, самоуверени. Гледани отстрани, на тях всичко им изглежда прекрасно и чудесно.

Всъщност външността им много често не съвпада с вътрешното им състояние, защото за тях късметът, обаянието, кариерата, любовта се оказват недостатъчни за щастие и равновесие. Везните все нещо ги гложди и от това може да се спасят сами. Как? Просто е – да започнат да ценят това, което имат.

ТЕЛЕЦ

Всичко да ми е като у другите хора, но малко по-добре – ето формулата на щастието на Телеца. За представителите на този знак е характерно да се сравняват с останалите.

И въобще за много от Телците душевната хармония идва само в комплект с равновесието в личния живот.

КОЗИРОГ

За представителите на този знак за да бъдат щастливи е нужно всичко да бъде така, както те го искат. Безспорно това е нормално желание за всеки човек. В случая с Козирога не става дума дори за тотален контрол, достатъчно му е поне малко нещата да са му както трябва, и то във всичко. Може да не е горещо, но поне пък не вали; може и да не е пътуване до Сейшелите, но поне ще е почивка, и т. н.

Такъв подход много облекчава живота, макар че околните може да решат, че Козирозите не са способни да отстояват своето. И изобщо са мекотели.

ДЕВА

Девите умеят да се трудят, стараят се да организират живота си така, че да не остава място за много импровизации. Подобен ред облекчава съществуването, успокоява ги (защото в хаоса Девите се чувстват неудобно), но не носи щастие. Прекалено отговорните Деви постоянно са концентрирани в грижите, а за да се отпуснат им е нужно да бъдат уверени и всичко да е под контрол.

Само че никога не става така, затова Девите са повече в състояние на напрежение, отколкото в покой. Девата трябва да се научи да не обръща внимание на всяка дреболия, като неизмит кафеник, например, и тогава всичко ще е отлично.

РАК

Ракът много се старае да бъде щастлив и възпитава себе си да бъде оптимист.. С оглед на вътрешните си способности и уменията да се съсредоточава в поставените задачи, на Рака това напълно му се удава, но е адски изтощително.

Да, представителите на този знак са способни да виждат хубавата страна във всичко, но срещу какви усилия само! „Щастието, това е тежка работа“, ето най-подходящото за тях определение на щастието. Проблемът е в това, че възприемащите живота като борба и преодоляване на трудности представители на тази зодия рядко са истински щастливи.

ОВЕН

Овните умеят нещо важно – непрекъснато да се движат напред. „Животът е движение“, този девиз определено е за тях. Именно процесът на сблъсъка с действителността им дава сили и ги прави щастливи. А щастието за Овните това е доста шаблонен списък от ценности и достижения, било в кариерата, любовта, учението.

Често представителите на този знак не са никак равнодушни към положението в обществото, затова за тях гръмките длъжности са от голямо значение. С възрастта предпочитанията на Овните започват да се променят, при това радикално, като максимална радост получават от най-обикновени занимания, например риболов или четене, които нямат нищо общо с предишния им устрем и амбиции.

ЛЪВ

Колкото и странно да изглежда, представителите на тази зодия влизат в топ 3 на най-щастливите небесни знаци. И защо да е странно? Защото присъщите на Лъва самовлюбеност, високомерие, проблеми със самоиронията, са все качества, които сякаш би трябвало да усложнят пътя към щастието и хармонията.

Само че не е така. Лъвовете умеят да си създават такава зона на конфорт, че въобще да не реагират на външни дразнители. Егоизъм, ще кажете, и донякъде ще сте прави. Работата е в това, че когато е в душевна хармония Лъвовете престават да реват и да поучават, и изведнъж стават много приятни, като въвличат в тази своя зона всички останали. Казано накратко, дай на Лъва възможност да се отпусне, и той ще направи прекрасен живота на тези, които са редом с него.

ВОДОЛЕЙ
Високият интелект на Водолея не го превръща в книжен плъх, даже напротив – мъдростта на представителите на тази зодия е в това да бъдат отворени и открити към света.

Водолеите не умеят да скучаят, те търсят общуване и обожават да устройват празници, даже когато няма повод. С тях винаги е много приятно, весело и интересно, а самите Водолеи постоянно търсят за себе си нови страсти и непревзети висоти.

БЛИЗНАЦИ

Ето го и него, най-щастливия знак. Но как е възможно Близнаците, с тяхната повишена емоционалност, да бъдат на върха? Много просто. Представителите на тази зодия се стараят да виждат само хубавата страна на нещата. Не, Близнакът не е някакъв клиничен случай на оптимист, който възприема реалността през розови очила, сляп за усложненията.

Той е способен да цени всеки миг и да се отнася философски към всичко. Неговото душевно състояние е променливо, представителят на тази зодия е податлив на лека тъга, но предпочита да не набляга на лошото настроение. Утре идва нов ден и това е нещо хубаво само по себе си – така смятат Близнаците, според които неизвестността в живота са е супер.

twig.bg

Advertisement

Facebook