Connect with us

Моето място

Магията на Коледа в Европа – мирис на канела и греяно вино

Публикувана

на

Предишна1 of 4
Галерия

Броени дни до Коледа, а празничното настроение вече умело се е настанило в домовете на мнозина, проправяйки си път към малките улички на градовете.Коледните базари са неизменна част от зимния облик на големите европейски    столици.

За да ви потопим в тази опияняваща коледна атмосфера, ще ви разходим точно из тези малки улички, които от началото на ноември до края на декември приютяват най-приказните коледни базари на Европа!

Виена

Виена
20 големи коледни базара с общо 1000 щанда са открити във Виена – без да броим множеството малки благотворителни сергии и празнично украсените будки за греяно вино. Най-известният е на площада пред столичното кметство – 152 щанда, работилница за най-малките и след няколкогодишна пауза отново Дърво на влюбените, украсено с червени сърца – предпочитано място за среща и за снимки. Австрия може да се похвали с началото на коледните шествия в столицата още от 1298 година. По това време във Виена за първи път се заражда първообраза на днешните празнични базари. Местните наричали събитието „декемврийски пазар“.

От средата на ноември до 25 декември, най-емблематичните виенски площади се преобразяват в очарователни коледни базари. Обикаляйки из малките, уютни магазинчета ще усетите приятния аромат на току-що изпечени коледни сладки и изкусителни захаросани плодове. Докато опитвате съблазнителните коледни сладкиши и слушате празнични мелодии, на коледния базар във Виена можете да разгледате и великолепните ръчно изработени сувенири.

Advertisement

Facebook