Connect with us

Uncategorized

Мариана Попова изпя „Две хубави очи“ на Яворов (Видео)

Публикувана

на

С огромно уважение към вечните стихове на Пейо Яворов, певицата Мариана Попова предприе риска да изпее едно от най-нежните и емблематичните негови творения „Две хубави очи“. Видеото към песента пък е с кадри от филма „Дамасцена“, в който с главна роля изгря годеникът на изпълнителка Веселин Плачков. Песента има дълга история. Преди много години мелодията се появила в ума на Стоян Стоянов.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО: „Две хубави очи“

 

Стоян или Течо, както го наричат приятелите му не е композитор, нито музикант, а патриот, който работи в България и за България, отглежда рози и продава розово масло по целия свят, а със спечеленото е издигнал етнографския комплекс Дамасцена. Дава стипендии на талантливи и умни млади българи да се изучат в чужбина с уговорката, че ще се върнат после да работят за родината. Песента, подобно на всичко, което прави Течо в живота си е израз на личната му житейска философия. Темата за емиграцията вълнува дълбоко тази възрожденска личност. Неслучайно е застъпена и във видеоклипа на “Две хубави очи”, който започва с изключително силен диалог за бягството през терминал 2.

 

За да се стигне от музиката в сърцето на един родолюбец до професионално изпипана и завършена музикална творба, е била нужна намесата на Дани Милев. Той се заема с аранжимента. Изборът на текста също е на самия Стоян Стоянов, за когото Яворов е на най-висок пиедестал сред поетите.

twig.bg

Реклама
Advertisement

Facebook