Connect with us

Миш-маш

Мед от глухарче: рецепта и за какво помага?

Публикувана

на

Меда от глухарче е лесен и достъпен за приготвяне, а същевременно е истински еликсир! Има високо съдържание на витамини и други полезни вещества (витамини от групата В, витамини А, С, Д…, калций, желязо, магнезий, фосфор, каротин, лутеин, зеаксантин…)
Използва се за лечение на простудни и вирусни заболявания, болести на дихателните пътища, синусите, бъбреците, черния дроб, сърцето, половите органи, кръвното налягане и други. Ускорява метаболизма! Мощен имуностимулатор ! Помага дори в борбата срещу рака!
Достатъчно е да се консумира в малки количества (1-2 чаени лъжички) ежедневно, за да има ефект!

НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕКАЛЯВА!

ПРОДУКТИ:
300-350 броя цветове от глухарчета
1200 мл вода
Половин лимон нарязан на 4
1 кг захар
2 щипки лимонена киселина
ПРИГОТВЯНЕ:
1. Съберете глухарчетата от чист район, далеч от коли и кучета, по възможност рано сутринта. Аз ги събирах в планината.
Няма значение колко са едри цветовете!
Оставете ги на открито за няколко часа, примерно върху скара, картон или друго. Това се прави, за да се изчистят от насекомите. Може и 1 ден да ги
оставите така, няма проблем. Ако са на слънце, още по-добре!
2. Сложете водата с лимона да заври и добавете цветовете, без да ги миете! Засечете 10 минути. Свалете ги от котлона и захлупете. Така оставете глухарчетата да се киснат от 12 до 24 часа.
След като изтече това време, прецедете отварата.
3. В подходяща тенджера сипете течността и захарта. Варете до желаната гъстота и малко преди готовност добавете лимонената киселина. Когато се образува пяна я отстранете внимателно, защото тя ще влоши качеството на меда.
За да разберете колко е гъст меда, капнете капка от него, върху студена чиния. Ако не се разлива бързо, при разклащане и остава следа след себе си, вече е готов.

Източник: boutiquedekristina.com

twig.bg

Advertisement

Facebook