Connect with us

Звездни

„Мерцедес – Бенц“ сред мъжете музиканти – Франк Синатра

Публикувана

на

Жените припадаха по него, мъжете завиждаха на самоувереността му – „Странникът в нощта“.

Марлене Дитрих казва: „Франк Синатра е „Мерцедес-Бенц“ сред мъжете“. Светът отбелязва днес, 12 декември, 103-годишнината от рождението на легендата.

 

Една награда „Оскар“, 13 награди „Грами“, 58 филма и над 250 милиона продадени плочи, четири съпруги, три признати деца и едно непризнато – така вероятно би изглеждал животът на Франсис Албърт Синатра в числа. Но неговата артистична личност не може да бъде измерена само с тях, защото той пише историята на американската музикална култура цели 60 години.

Франк Синатра

Известен с прозвищата The Voice (Гласът) и Ol’ Blue Eyes (Старите сини очи) Синатра дебютира през 1937 г., а две години по-късно излиза първият му солов студиен запис на песента „Our Love“. Синатра манията започва още в ерата на суинга, когато от 1940 до 1943 г. 23 негови сингъла влизат в класацията Топ 10.През 1943 г. певецът дебютира в прочутата Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк, а след участие в няколко филма популярността му става толкова голяма, че след негов концерт в „Парамаунт тиътър“ тълпата от 35 000 души предизвиква безредици в Ню Йорк. По някои изчисления през 40-те години феновете му наброяват над 40 милиона.

Франк Синатра и Мия – любов като в приказките

Франк среща Мия Фароу на премиерата на филма му “Експресът на Фон Райън”. Той е почти на 50, тя – на 19. Само дни преди това неговата песен Strangers in the night (“Странници в нощта”) му връща популярността и го изкачва отново в челото на музикалните класации. Песента тръгва през 1966 година с Франк Синатра, за да остане завинаги сред най-великите песни на света. За да я запеят по всички страни и континенти. База за любовта на поколенията към нея е романтичната и възвишена мелодия и интимния текст, допълнен от разкошния глас на Франк Синатра.
Песента е пята поне от стотина световни имена в музиката и винаги е будила възхищение и аплаузи. Популярност, заглъхнала заради пиянските му изцепки и безкрайните му любовни афери. “Никоя жена не може да устои на Синатра, а той не може да устои на бутилка “Джак Даниълс”, пише холивудската преса.

Франк и Миа

Всъщност първия път, когато Синатра среща Мия Фароу, тя е на 11. Нейният баща, Джон Фароу, я представя на певеца и го предупреждава твърдо да не я закача – никога! Малко по-късно Синатра узнава, че Джон Фароу спи с жена му Ава Гарднър. И когато среща отново Мия на премиерата, вече 19-годишна, решава, че трябва да я прелъсти. Дали в това решение не се утаяват наранените му преди години гордост и самолюбие? Тъй като не е сигурен, че чарът му ще подейства на това бледо, отнесено момиче с по детски огромни очи и фигура на елф, той започва бясно да харчи пари, доста по-бързо, отколкото печели. И без да се вслушва в банковите си съветници, че е изправен пред банкрут. Подаръците, които прави на Фароу, са се превърнали в част от бляскавата, налудничава и ексцентрична история на Холивуд.

twig.bg

Advertisement

Facebook