Connect with us

Лайфстайл

Модната марка „Gucci“ спря от продажба пуловери, след обвинения в расизъм

Публикувана

на

Модният бранд „Гучи“ (Gucci) изтегли от продажба моден пуловер, след множество обвинения в социалните медии, че с новият продут се травмират чернокожите. Плетеното бижу е от новата колекция и струва 890 долара. Той е с висока яка, червен кант под формата на големи устни и отвор за устата в средата.

„Ако вие се подигравате с чернокожите, прави ли това продуктът ви модерер“, не спестиха критиките си потребителите в социалната мрежа. В отговор представители на модния бранд Gucci се извиниха публично на всички унижени клиенти и обещаха бързо да спрат производството и продажбата на пуловери, съобщава Metro.

През ноември 2018 година друг моден бранд“Dolce & Gabbana“ пуснаха промоционален клип, в който жена с азиатски черти се мъчи да яде пица с пръчици, напътствана от мъжки глас. Мнозина приеха клипа за обиден заради снизходителния тон на напътствията от страна на мъжа. Видеозапис на съвместно изявление на Стефано Габана и Доменико Долче се появи в китайската социална мрежа „Вейбо“. В него двамата поднесоха официалните си извинения на китайския народ.

twig.bg

Advertisement

Facebook