Connect with us

Моето място

Нaй-екзотичните дестинации за пътeшествия през 2019 год.

Публикувана

на

„Който не пътува, сякаш чете само една страница от книгата на живота“.

Спокойно можем да определим това за любимата ни мисъл. Дни преди началото на 2019, нека да сложим старт на новите 12 месеца с планове и мечти, които да изпълним с нови пътешествия и спомени за нови страни и преживявания(Дано само и банковата ни сметка е на същото мнение )

Изданието Vogue публикува списък с най-популярните дестинации през 2019 г.

Експертите посочиха последните данни за рейтинга на страните, които да посетим въз основа на проучването на Световната туристическа организация (UNWTO).

Кои страни имат най-висока посещаемост през 2017-2018 г., както и най-голямото увеличение на туристите.

Първа по рейтинг е Монголия.

Mонголия

Според данните за туристическия ръст от 2016 до 2017 тук е бил 16,1%. Едно от най-популярните събития в страната е годишната лятна ваканция на Надом. „На фестивала, певци пеят стари песни, детски танци в традиционни костюми, а в шатри с храна предлагат кнедли с овнешко месо“, – каза Vogue Хейли Смит.

Също така през последните години туристите проявяват засилен интерес към Уругвай (Южна Америка), което показа 21% увеличение на пътуващите. В същото време в Република Парагвай през последните две години се наблюдава увеличение на туристите с 17,5%.

Уругвай

В допълнение към страните от Южна Америка и Монголия списъкът с основните дестинации за 2019 г. включва Оман (20% увеличение на посетителите), Кралство Бутан (21%) и Република Сейшели (15%).

Оман

 

twig.bg

Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook