Connect with us

Звездни

Най-скъпият развод: Джеф Безос ще изплати $ 36 млрд. на бившата си Маккензи

Публикувана

на

Най-богатият човек в света Джеф Безос се е споразумял със съпругата си Маккензи за условията на развод. Така тя ще получи рекордните 36 милиарда долара. Това е най-голямата сума, договаряна някога за разтрогване на брак. Новината съобщи самият Джеф Безос в Туитър. 

„Много съм благодарен на всичките си приятели и семейството си за подкрепата и любовта. Това означава за мен повече, отколкото предполагате. Най-вече – на Макензи. Благодарен съм за нейната подкрепа и доброта в този процес и нямам търпение да започнем новата си връзка като приятели и родители“, написа основателят на Amazon в Twitter.

От своя страна Макензи обяви, че е щастлива да остави на съпруга си – най-богатият човек в света – The Washington Post и Blue Origin.

Трудно е да се оцени точното богатство на Макензи Безос, но дори само със своите 4 процента в Amazon тя се подрежда сред най-богатите жени в света. Предполага се, че оставяйки на бившия си съпруг ръководен дял в компаниите, вероятно за нея са останали всички имоти на двойката.

Джеф и Макензи Безос обявиха през януари, че се развеждат след 25 години брак. По-късно стана ясно, че причината за това е афера на Безос, която включва и размяна на пикантни снимки.

Според „Форбс“ състоянието на Безос възлиза на 131 млрд долара. Предишният най-скъп развод беше този на търговеца на произведения на изкуството Алек Уилдърстийн и съпругата му Джослин, припомня Би Би Си. През 1999 г. тя получи 3.4 млрд. долара.

Джеф Безос остава със 75% дял в „Амазон“, както и със своята част от дела от 16.3%, който двамата притежаваха преди уреждането на развода. Но Маккензи му прехвърля всичките си права за гласуване при управлението на фирмата.

Както е известно, тя е един от първите служители на „Амазон“ и днес е автор на романи с две издадени книги. Тони Морисън ѝ преподава уроци по творческо писане в Принстън.

twig.bg

Реклама
Advertisement

Facebook