Connect with us

Афиш

„Непорочните моми“ на невъзпитаните карикатуристи от „Прас Прес“ (Галерия)

Публикувана

на

Все така невъзпитани, но по-окултурени изглеждат карикатуристите от „Праспрес“ на поредната  си изложба на политически шаржове.

„Непорочните моми“

 

„Непорочните моми“ беше открита в галерия-книжарница „София-Прес“ на ул. „Славянска“ 29. До 12 април може да бъдат разгледани карикатурите на Алла и Чавдар Георгиеви, Христо Комарницки и Чавдар Николов, съпроводени от строфи на Иво Балев.

„Непорочните моми“

Правителството се опитва да сваля карикатури. Ние почти сме измислили тази карикатура, с която ще свалим правителството – нашите приятели от „Артекс“ дават още един апартамент на Цецо Цветанов и правителството може би ще си отиде“, каза пред БНР в деня карикатуристът Чавдар Николов.

„Непорочните моми“

Те не само свалят отделни карикатури. Те се опитват да свалят и самия вестник от сергиите, от местата, където се продават печатни произведения. Това е най-тежката форма на цензура, която аз съм виждал“, добави Христо Комарницки.

„Непорочните моми“

Хората се страхуват да се абонират за вестника, защото се боят, че няма да го получават редовно, казаха карикатуристите. Според тях обаче е по-страшен страхът у хората, които го продават. „Те са принудени със страх да не продават нашия вестник, страх да не изгубят професията си, работата си“, каза Комарницки.

„Непорочните моми“

Затова „Прас-прес“ минава и в интернет. Хартиеното издание също остава.

„Непорочните моми“

Иронизираме появяването на разголените моми по различни издания, което има задачата да повиши интереса на читателите към материалите и съответно тиража.

„Непорочните моми“

Използваме този популярен похват иронично и изобразяваме нашите политици, представени като моми, също понякога доста разголени, с цел да привлечем вниманието към тяхната дейност“, разказа Алла Георгиева.

„Непорочните моми“

vlastta.bg

Реклама
Advertisement

Facebook