Connect with us

БулевАРТ

Отец Ралф Брикасар на 85: Обичаш ли хората – убиват те!

Публикувана

на

Ричард Чембърлейн, за всички, които са под 25 години, е Джони Деп за нашите майки и по-млади баби. Изключително привлекателен, добър актьор, играл в култови филми като „Птиците умират сами“ и „Шогун“. С ролите си успява да спечели сърцата на всички жени по света, но новината за това, че е хомосексуалист хвърля същите тези жени в другата крайност – на пълно отчаяние.

 

Същият този Ричард Чембърлейн, който десетки години е крил хомосексуализма си преди да се разкрие, посъветва другите актьори с такава ориентация да не споделят със света предпочитанията си. Джордж Ричард Чембърлейн е роден на 31 март 1934 г. в Бевърли Хилс. Той е второто дете в семейството. Когато е на 2 годишна възраст, той, заедно с родителите и брат си Бил заминава за Холивуд. Завършва колежа Pomona College в Калифорния, където изучава изобразително изкуство и актьорско майсторство. Две години Ричард прекарва в Корея, където участва във войната и това е най-тежкият етап от живота му. Когато се връща в Лос Анджелес, той си намира агент, който да му намери роли. Започва с второстепенни и епизодични участия във филмови и театрални продукции.

По това време в Метро Голдуин Майер търсят изпълнител на главната роля в сериала „Доктор Килдер“, който в последствие се превръща в един от най-хитовите сериали на компанията. За ролята на доктор Гилеспи вече е избран Реймънд Меси, но за главната роля все още се търси обещаващ млад актьор. Ричард Чембърлейн се обажда в компанията, за да изпробва късмета си. И успява. Скоро както Ричард, така и сериалът стават сензация. С актьорското си присъствие Ричард кара милиони момичета и жени по цял свят да въздишат по него. Той получава 12 000 писма от почитатели всяка седмица, което е повече от писмата, получавани от Кларк Гейбъл за ролята му в „Отнесени от вихъра“.

След пет години и половина участие в „Доктор Килдер“, с няколко награди зад гърба си, Ричард напуска сериала и заминава за Англия, където участва в „Дамата от Шалот“. Там той партнира на Катрин Хепбърн, а след това изпълнява и ролята на Хамлет. Когато актьорът е на 45 години, получава ролята на Шогун, която е отказана преди това на Шон Конъри. Сериалът се превръща в хитов и отново издига Чембърлейн на върха на славата.

Година по-късно е одобрен за ролята на отец Ралф де Брикасар в „Птиците умират сами“. Ричард става цар на минисериите и получава няколко престижни награди за участието си в „Птиците умират сами“. През 1990 година започва участие в мюзикълите „Моята прекрасна лейди“ и „Звукът на музиката“, в които играе и до сега. Днес Ричард живее на хавайския остров Оаху, където има красива къща.

twig.bg

Реклама
Advertisement

Facebook