Connect with us

Афиш

Панаир на книгата в НДК събира 160 автори

Публикувана

на

В НДК се отрива 46- тото издание на Международния панаир на книгата. Той ще продължи до 16 декември. Мотото на тазгодишното издание е „Четири страни – един език“, това са Германия, Австрия, Швейцария и Лихтенщайн.

И тази година форумът ще е в Националния дворец на културата, предлагайки богата съпътстваща културна програма. На Софийския международен панаир на книгата ще представи повече от 160 участници от България и чужбина. Съпътстващата програма също е изключително наситена с много премиери на най-новите книжни заглавия у нас, десетки срещи с български и чуждестранни автори и издатели, литературен фестивал с над 80 гости. Очаква се всичко това да превърне НДК в притегателен център за почитателите на книгите в навечерието на коледните празници. Още през първия ден от изложението са организирани литературни срещи. В програмата присъстват и много събития за най-малките читатели.

Форумът ще бъде открит от вицепрезидента Илияна Йотова.

Традиционно, Софийският международен панаир на книгата е домакин и на наградата за най-добър издателски проект „Златен лъв“. Програмата му ще представи на българската публика 11 гостуващи чуждестранни автори и над 70 български. 46-ят Международен панаир на книгата се организира с подкрепата на Министерството на културата на България и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.

twig.bg

Реклама
Advertisement

Facebook