Connect with us

Лайфстайл

„Петдесет нюанса сиво“ в царството на животните

Публикувана

на

Факт е, че хората прекарват значителна част от свободното си време или мислейки за секс, или… нали се сещате… Поради тази причина е съвсем нормално да проявяваме любопитство и за начина, по който този акт протича и при другите същества, пише Science Alert.

Ако има нещо, което биологията може да ни научи в това отношение е, че човешкият секс е направо скучен в сравнение с този в царството на животните.

И тези факти го доказват.

Не можеш да правиш секс със слоница без нейното съгласие

Слоновете принадлежат към уникална група от бозайници (в която влизат и хиените), при която женските разполагат с дълги външни клитори, приличащи на пенис. Наричат се псевдо пениси и самото им съществуване означава, че случайният наблюдател не може да определи пола на животното, просто като погледне външните му гениталии.

Също така – за да може мъжкият да се съвкупи с женската, тя първо трябва да вкара своя псевдо пенис в собственото си тяло. Представете си все едно обръщате наопаки чорап и ще добиете по-ясна представа. В противен случай нещата просто няма да се получат и мъжкият ще остане на сухо.

Любовта изисква жертви

Мъжките паяци от вида Tidarren имат толкова гигантски пениси, че „влаченето“ им напред-назад отнема наистина много време и енергия. Поради тази причина, след успешно чифтосване, те просто ги… откъсват.

Веднъж щом се превърнат успешно в евнуси, те буквално се зареждат с нови сили. Мъжките вече разполагат с достатъчно сила и издръжливост, за да бранят своите партньорки от заинтересованите погледи на други ухажори. Уловката е, че те повече няма да могат да правят секс. Никога.

3. Трудно е да намериш любов в големия град

За разлика от хората, които намират по-лесно партньор в гъсто населените райони, птиците в големите градове изпитват затруднения в това отношение. Причината – съблазнителният им зов не може да бъде чут от трафика и цялостната какафония.

„Петдесет нюанса сиво“ няма нищо общо с царството на животните

Женските шимпанзета, подобно на жените, са по-предразположени към оргазъм в случаите, когато правят секс с предпочитан от тях партньор.

Освен това социалният статут е от съществено значение. Изследване, посветено на японските макаци, открива, че женските оргазми се срещат най-често сред двойки, формирани от високопоставени мъжки и нископоставени женски. И обратното. Най-малко женски оргазми са регистрирани в двойки от нископоставени мъжки и високопоставени женски.

Никога не подценявайте въздействието на майката

Дори когато поколението им е пораснало, женските косастки продължават да защитават своите синове от срещи с други китове. Те обаче не правят същото със своите възрастни дъщери.

Съществуват валидни биологични причини за подобна фаворизация, базирана на пола. Така например дъщерите създават повече работа за групата посредством своето поколение.

Мъжките пък наистина се нуждаят от помощ. Скорошно изследване открива, че в годината след смъртта на майка им възрастните мъжки косатки са три пъти по-склонни да умрат.

Женските се справят отлично и без партньор

Женското равнокрило водно конче има специален орган в тялото си, който съхранява сперма. Нещо повече – той може да помести наистина голямо количество, което би могло да стигне за целия репродуктивен живот на насекомото. При това само при две съвкупления.

Безопасният секс е умен секс

Дори царството на животните не е имунизирано срещу болести, предавани по сексуален път. Питайте която и да е коала, ако не вярвате. Почти всички видове в Австралия са заразени с щам хламидиоза.

За щастие, ново лекарство би могло да им помогне.

twig.bg

Реклама
Advertisement

Facebook