Connect with us

Без категория

„Повелителят на конетe“ на 83 години! (ГАЛЕРИЯ)

Публикувана

на

Робърт Редфорд е в киното вече почти половин век.

С Брад Пит в „Шпионски игри“

През години актьорът се превръща в легенда на американското кино точно по обратния път – бяга възможно най-далеч от Холивуд и във физически, и в идеен смисъл, докато смята, че външният му вид е по-скоро проклятие.

Днес американският идеал за красота в миналото навършва 83 години.

Когато си израснал толкова близо до суетната шумотевица на Холивуд (роден е в Санта Моника през 1936 г.), а външният ти вид на практика е американският идеал за мъжка красота, това да избереш житейския път на актьор изглежда като даденост.

 

Още от ранна младост се посвещава на изкуството и със спечелената бейзболна стипендия изучава живопис в Колорадския университет, след което следва и в Академията за драматични изкуства в Ню Йорк. Редфорд става знаменитост през 60-те години, време, изпълнено с много борбена риторика, либерални попълзновения, романтика, свободна любов, наивитет и естествено демонстриран нонконформизъм.

 

Но Редфорд се превръща в легенда на американското кино точно по обратния път – бяга възможно най-далеч от Холивуд и във физически, и в идеен смисъл, докато смята, че външният му вид е по-скоро проклятие.

 

„Никога не съм разбирал този маниакален стремеж на хората да се доберат до Холивуд и да бъдат знаменитости. Аз на практика съм роден там. Но това място не ми предлагаше нищо интересно”, споделя той. „Постоянните препратки към начина, по който изглеждам, пък ме влудяваха. Все едно бях натикан в клетка. Борих се с това. Казвах:Не, аз съм актьор, а не прост красавец!  Захванах се с кино заради изкуството на самия занаят. Играех изнасилвачи и психопати, за да развия и докажа уменията си. За мен беше въпрос на чест да потъна напълно в една роля и да я изиграя по най-убедителния начин. Но какво получих накрая? Всички просто коментираха колко е съвършена русата ми прическа.”

Робърт Редфорд

 

Освен като актьор, той се изявява и като режисьор и продуцент и е един от основателите на филмовия фестивал Сънданс. Дълго време Редфорд имаше славата на един от секссимволите на Холивуд, но това не му попречи да запълни филмографията си със сериозни заглавия като “Великият Гетсби”, “Такива, каквито бяхме”, “Буч Касиди и Сънданс Кид”, “Цялото президентско войнство”, “Неприлично предложение”, “Повелителят на конете” и др.

Робърт Редфорд

И на 83 години Редфорд той е все така привлекателен и безупречен на екрана. Актьорът наистина остарява с царствено великолепие. Повече от очевидно е, че го очакват още предизвикателства и нови успехи.

Докато му стигнат силите за превземането и на последния замък на злото.

twig.bg

Advertisement

Facebook