Connect with us

Звездни

Приятели-ловджии се събират за рождения ден на Иван Ласкин

Публикувана

на

Днес Иван Ласкин щеше да навърши 49 години. Той беше талантлив и не беше лесен. Пред публика не мереше думите си. Той нищо не мереше. Приятели на Иван Ласкин почитат паметта на актьора, който си отиде в началото на годината. Днес те се събират в Карабунар край Пазарджик, където бе ловната дружинка на Васко да Гама. Организатор на помена е дипломираният театрален критик и телевизионен готвач Ути Бъчваров.

За да си спомнят за Ласкин, в Карабунар ще се съберат оперният певец Юлиян Константинов, членът на журито в „Капките“ Димитър Ковачев – Фънки, съпругата на Иван – Александра Сърчаджиева, и още много други, пише „Галерия“.

Сред инициаторите на срещата е шефът на дружинката бай Стоян, с когото приживе Ласкин прекарваше часове в разговори. Бай Стоян настоява на този ден близките на актьора да си спомнят незабравими истории с него и дори е организирал ловна стрелба преди събирането на всички около масата. Ловната дружинка на Иван в Карабунар бе неговото бягство от столичната суета и фалша на арт средите.Актьорът често посрещаше гости в пазарджишкото село, а местните го възприемаха като свой човек.

За актьора по време на сбирките често идваше да свири цигански оркестър. Ловните авери и приятелите на Ласкин искат да почетат паметта му така, сякаш той все още е сред тях, защото не могат да свикнат да говорят за него в минало време.

Актьорът Иван Ласкин почина на 48-годишна възраст. Популярният артист бе приет по спешност в болница преди Нова година, като лекарите определяха състоянието му като критично. За съжаление, актьорът, когото винаги ще помним с ролята му от филма „Васко да Гама от село Рупча“ загуби битката за живота си и си отиде, оставяйки съпругата си Александра Сърчаджиева, дъщеричката им и голямата си дъщеря, която е от първия му брак.

twig.bg

Advertisement

Facebook