Connect with us

Лайфстайл

Пророкът Едгар Кейси, който сам предсказа собствената си смърт

Публикувана

на

Едгар Кейси – пророкът, който предсказа дори собствената си смърт е роден на днешната дата през 1877 година.

Още като дете, в бащината си ферма в Кентъки, Едгар Кейси проявява способности за свръхестествено възприемане. Казва на родителите си, че разговаря с привидения, които понякога са сродници или пророци.

Наричан от сънародниците си спящият религиозен пророк и най-тайнственият мъж в Америка, Едгар Кейси всъщност до края на живота си остава един скромен човек.

ПЪРВОТО СИ ПРОРОЧЕСТВО ПРАВИ НА ШЕСТГОДИШНА ВЪЗРАСТ

Като заспива върху учебниците си, развива фотографска памет, но по-късно тя изчезва и той успява да учи само до седми клас.

Малкият Едгар прекарва тежка болест. Селският лекар неотлъчно е до него, но не успява да го измъкне от комата. Неочаквано, обаче, в стаята се разнася ясният и спокоен глас на момчето, макар че спи: Ще ви кажа какво ми е. Бейзболна топка ме удари по гръбначния стълб. Трябва да ми се направи специална превръзка и да се постави в основата на врата ми. Едгар продължава и изрежда списъка на растенията, които трябва да се смесят и да се сложат в превръзката.

Прилаганите от него лечения са странни и противоречиви, но винаги успешни. След като излекува застрашения си син от ослепяване с промивки с танинова киселина, истинско безумие дотогава, според лекарите, Американската лекарска асоциация признава способностите на Едгар Кейси и официално му разрешава да дава “психически консултации”, а местният лекарски профсъюз сформира комисия от лекари, които присъстват на всички негови сеанси. Вече от половин век фондация “Кейси” във Виржиния Бийч продължава да анализира неговите многобройни записки – анализи.

Мрачните прогнози на знаменитият американски пророк  от десетилетия хвърлят в ужас жителите на Земята, но малцина знаят, че сред предсказанията на Кейси има и напълно позитивни. Ето някои от предсказанията на Кейси, които още не са се сбъднали:

Нова област на науката, ще се развие на базата на психически / духовни явления

През септември, 1939 г., Кейси предрича, че това ще се случи тогава, когато се обособи един и същи интерес от страна на науката към умствените, духовните явления, така както е и към материалните явления. Кейси не определя срок за това, но уточнява, че това ще бъде една нова фаза в познанията на човечеството.

Ново откритие в астрономията ще се направи

Кейси прави велико предсказание, че ще бъде направено откритие на завъртането на Слънчевата система около звездата система, съставена от Арктурос и Плеадис.

Налице е възможност за Трета световна война

Кейси предвижда възможността за Трета световна война. Той говори за размирици, които ще се зародят около проливите Дейвис, и в Либия, и в Египет, и в Анкара, както и в Сирия, около проливите в Австралия, в Индийския океан и Персийския залив.Като се има в предвид войните в Афганистан и Ирак, както и напрежението в Близкия Изток в момента, със сигурност съществува възможност за такава война.

Значителни археологически открития относно произхода на човека ще бъдат направени

Кейси предрича, че ще бъдат направени три значителни археологически открития от много древно и важно естество, които ще доведат до революция в начина, по който се разбират човешкият произход, космологията и религията. Кейси заявява, че това ще се случи, когато човечеството достигне едно по-високо ниво на духовност. Трите открития според него са в Египет (в близост до Великата пирамида), областта Бимини (където е възможно част на Атлантида да вече е открита) и Юкатан (мястото, където астероид е убил динозаврите).

Китай ще се превърне в християнска нация

Кейси предвижда бъдеще, където Китай ще бъде: „люлката на християнството, отнасящо се до живота на хората.“ Тъй като китайското комунистическо правителство вече е спряло своята културна война срещу религията и демокрацията и подтиква към ограничаване практиката на будизма, няма никаква причина за съмнение, че китайският будизъм един ден ще се превърне в „люлка на християнството.“

Вулканична дейност ще доведе до големи земетресения

„Ако продължи активността на вулканите Везувий или Пеле, на южния бряг на Калифорния и областите между Солт Лейк и южните части на Невада можем да очакваме в рамките на три месеца след това множество земетресения.”

Американското западно крайбрежие ще бъде унищожено

Кейси предвижда, че в Лос Анджелис и Сан Франциско, както и в много части на Западния бряг ще настъпи унищожение. Промени в земната повърхност ще настъпят също и в централната част на Съединените щати.

Океанското равнище ще се повиши значително

Кейси предвижда, че с разместването на земните магнитни полета, което започна през 1998 г. ще дойде и постепенното топене на полярните ледове, което евентуално ще доведе до наводнение на много крайбрежни региони, което пък от своя страна ще доведе до спад на сушата около 30 фута. Всичко това би могло да бъде причина и за големи промени в бреговите линии по света.

Едгар Кейси умира на 5.01.1945г. в деня, часа и годината, които сам е предсказал: ”В пет сутринта ще бъда напълно излекуван…”, имайки предвид “от положението да бъде различен от другите”.

twig.bg

 

Реклама
Advertisement

Facebook