Connect with us

Афиш

Роберт Де Ниро и Ал Пачино заедно в нов гангстерски филм на Скорсезе

Публикувана

на

Робърт Де Ниро, Ал Пачино, Джо Пеши и Харви Кайтел – имена, които сами по себе си са еталон в света на киното, а събрани заедно са явен индикатор за добър гангстерски сюжет. Още повече, щом проектът е дело на великия Скорсезе.

„The Irishman“ е предстоящ криминален филм, базиран на биографичната книга „I Heard You Paint Houses“ на Чарлс Брант, разказваща за наемния убиец на мафията Франк Шийран – Ирландеца.

Именно Де Ниро ще изиграе безскрупулния убиец Ирландеца. Шийран се научил да убива в американската армия. Той е участвал в бойните действия в Италия по време на Втората световна война. След завръщането си у дома Шийран се превърща в мошеник и убиец, работещ за легендарния престъпен бос Ръсел Буфалино (Джо Пеши). Той е замесен и в изчезването през 1975 г. на друг легендарен мафиот – Джими Хофа (Пачино).

„The Irishman“ („Ирландецът“) винаги е бил желан проект за Скорсезе, а през септември 2014 г. той потвърди, че това ще бъде следващият му филм след „Silence“ (2016).

Това се очертава да бъде най-скъпият филм на Скорсезе. За целите на сюжета, актьорите ще бъдат дигитално подмладявани или състарявани на моменти, което допълнително оскъпява продукцията. Филмовата компания Netflix обаче щедро застава зад проекта, предоставяйки бюджет от около 200 млн. долара.

Очаква се филмът да се появи през есента, но още няма яснота относно това, дали ще се появи по кината или ще бъде пуснат в стрийминг платформата на компанията. Напълно забулващ историята в мистерия е и първият тийзър към „The Irishman“, в който една гилза свързва ефирно имената на големите актьори – изчистено, семпло и безкрайно красноречиво.

twig.bg

Реклама
Advertisement

Facebook