Connect with us

Звездни

Сидни Крауфорд на 54: от Илинойс до бизнес империя за милиони

Публикувана

на

Тя е далеч от визията на сладникавите блондинки – кожата й е матова, косата – златисто-кестенява, а най-големият й чар е бенката на едната буза.  Нейната запазена марка…

Мерките й са внушителни – 91/60/90, висока е 177 см, тежи 58 кг. Името й е Синди Крауфорд, а неговият синоним – амбиция.

Неповторимата Синди

Началото

Тя е родена под името Синтия Ан Крофорд на днешната дата през 1966 г в Илинойс, в семейството на електротехник. След като завършва гимназия в родния си град, Синди се дипломира в колеж по химия, а по-късно е приета в университет, но така и не стига до края на обучението си. Работата като фотомодел я привлича повече. Тя я практикува от 1982, когато е избрана за лице на един от американските филиали на агенция “Елит”.

В „Плейбой“

Крауфорд краси кориците на стотици списания. Тя е обявена за №3 на 40 най-горещите знаменитости на VH1 за 90-те години. Нейният успех като модел я прави знаменитост, което от своя страна ѝ осигурява роли в телевизията и киното. Само за първите три години в бранша тя попада на кориците на 200 списания и става образец за американския модел на поколението на 90-те. Синди се прочува както с формите си, така и с бенката – застрахована за милион долара – над устната си.

На корицата на „Плейбой“

“Винаги съм искала да бъда известна, в центъра на вниманието. Бях готова на всичко, за да постигна целта си”, признава днес Синди. Впрочем точно корицата на “Плейбой” я изстрелва към върховете на славата.
Година след сеанса за “Плейбой” Синди подписва договор за 4 милиона долара с козметичния гигант “Ревлон”. Последователно покорява световните модни издания “Ел”, “Космополитен”, “Мари Клер”, а най-голям хонорар получава от сп. “Вог” – 1.5 млн. долара.

Дъхът спира, когато окото я зърне в култов кадър

Славата й бързо излиза извън Америка и в началото на 90-те години тя е вече супермодел в Европа. За ревюта, снимки на каталози и реклами я канят всички асове в бранша. Синди се превръща в най-скъпоплатения модел (според някои класации е най-богатата манекенка със състояние над 35 милиона британски лири). Тя се оказва интересна и за жълтата преса на Стария континент покрай несполучливия й брак с холивудската звезда Ричард Гиър.

Американският модел умело показа как една жена може да прави много повече (а и да печели много повече) от това просто да позира и да ходи по подиума.

Неповторимата Синди на 53

Един от първите „супермодели“, които Rolling Stone някога нарече „най-чистото въплъщение на човешкото съвършенство в нашия еволюционен континуум“, Синди беше и първият модел, който преобразува името си си в марка, а марката превърна в бизнес-империя. През 2005-та тя създава много успешна серия масови мебели – „Cindy Crawford Home Collection“, като си партнира с марки като Raymour & Flanigan. Колекцията все още й носи проходи от повече от 250 млн. долара годишно.

Неповторимата Синди на 54

Четири години по-късно, Синди пуска и лайфстайл серия продукти, заедно с JC Penney.

Сидни като майка

Днес Синди е майка. През 1999 тя роди сина си Пресли. Бащата Ранди Гърбър е собственик на верига бутици в Лос Анджелис и Ню Йорк. Двамата със Синди се ожениха през 1998. Но този факт ни най-малко не попречи на кариерата на напористата манекенка, която, дори и бременна, пак се съблече пред фотообектива. Защото тя винаги е знаела какво иска: от “Плейбой” да стигне до “Вог”, от Илинойс – до центъра на света…

twig.bg

Advertisement

Facebook