Connect with us

Звездни

Скарлет Йохансон: Въпрос на време е някой да пострада като принцеса Даяна заради папараци

Публикувана

на

Скарлет Йохансон предупреди, че е въпрос на време, докато в опитите си да преследват знаменитости като нея папараците доведат до друг инцидент, подобен на този с принцеса Даяна, предаде „Гардиън“.

В свое официално изявление Йохансон разказва как е била преследвана из Лос Анджелис от група папараци, които са я забелязали да си тръгва от студиото след участие в шоуто на Джими Кимъл. По думите й тя е била преследвана от пет коли със затъмнение прозорци, които са минавали на червено и са подложили на опасност живота на други шофьори и пешеходци в опита си да разберат къде са отседнали тя и дъщеря й.

„Папараците постоянно достигат все по-опасни висоти в опитите си да преследват и тормозят хората, които снимат“, пише актрисата и допълва: „Дори след трагичната смърт на принцеса Даяна законите така и не бяха променени в защита на мишените на необузданите папараци.“

34-годишната актриса казва още, че е усетила за свой дълг като загрижен гражданин да посети най-близкия полицейски офис. Няма информация тя да е повдигнала обвинения и не е било регистрирано престъпление, но Йохансон призовава папараците да бъдат класифицирани по закон като „криминални преследвачи“.

Тя допълва: „Жените в САЩ са преследвани, тормозени и плашени и е необходимо универсален закон за справяне с преследването да бъде сред водещите теми в разговорите на правоприлагащите органи.“

В САЩ новините за знаменитостите са защитени от Първата поправка, която гарантира в закона свободата на пресата. Отделните щати имат и своите специфични закони спрямо фотографите, като например в Калифорния е незаконно да се правят снимки на децата на знаменитостите по начин, който би им навредил или злепоставил.

twig.bg

Реклама
Advertisement

Facebook