Connect with us

Миш-маш

Сьомга с мед и горчица

Публикувана

на

Прекрасна рецепта за вкусна сьомга. Загрейте фурната до 200 °C.

Необходими продукти:

500 г филе от сьомга
150 г мед
4 бр. скилидки чесън
1/2 ч.ч. дижонска горчица
1/2 бр. лимон
1 с.л. зехтин
1 щипка люспи от червен пипер
1 щипка лют червен пипер
2 щипки морска сол
2 щипки черен пипер
1 щипка кориандър

В купа комбинирайте меда, горчицата, нарязаните на ситно скилидки чесън, сока от половин лимон, зехтина, двата вида червен пипер, солта и черния пипер. Разбъркайте добре и оставете настрана.

Сложете голямо парче фолио в тава за печене. Поставете сьомгата, изсипете сместа от медена горчица върху нея и я разстелете равномерно. Поръсете отново със сол и черен пипер. Завийте напълно сьомгата от всички страни с фолио, така че сосът да не изтича.

Печете около 10-15 минути. След това внимателно разгърнете фолиото и гответе още 2-3 минути на средна температура, за да получите хрупкава коричка.

Гарнирайте с кориандър и резени лимон и веднага сервирайте.

twig.bg

Реклама
Advertisement

Facebook