Connect with us

Миш-маш

Тайната на шоколадовото брауни

Публикувана

на

Това е един от фаворитите сред сладкишите, които се приготвят супер лесно. Когато го опитате получавате едно невероятно шоколадово усещане. Топяща се в устата мека сърцевина и хрупкави парченца шоколад. Този сладкиш съчетава в себе си всичко – простота, вкус и елегантност. Това шоколадово брауни може да приготви всеки, ако следва рецептата. сладкиш.

Необходими продукти: 100 г масло, 200 г тъмен шоколад, 4 яйца, 250 г захар от нерафинирана захарна тръстика или цвекло, 100 г брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 30 г какао. Варианти за добавяне: 100 г бял шоколад, 100 г сурови лешници, макадамия или печен орех пекан, мини бонбони маршмелоу – около 2 шепи

Начин на приготвяне: Загрейте фурната на 180оC. Постелете хартия за печене в тавичка с размер 22×22 см.

Разтопете маслото и шоколада заедно на водна баня. Охладете до стайна температура. Разбъркайте яйцата и захарта, докато сместа побелее и стане пухкава.

Добавете шоколадовата смес в яйчената и пресейте брашното, бакпулвера и какаото.

За да направите още по-вкусно брауни, добавете 100 г нарязан бял шоколад, 100 г печени и нарязани на едро лешници. Печете 25-30 минути. Повърхността трябва да стане напукана, а сърцевината мека. Охладете напълно, нарежете и поръсете с какао. При сервиране може да поставите и топка сладолед.

twig.bg

Реклама
Advertisement

Facebook