Connect with us

Лайфстайл

В приказния свят на Ерик Йохансон и магията на Photoshop

Публикувана

на

За деня на влюбените 14 февруари в Центъра за изкуство в Москва ще се открие изложбата на шведския фотограф Ерик Йохансон. 

Ерик Йохансон

Той е само на 26 години, но вече има изграден стил. Той заличава границите между реалността и фантазията, и така неговите работи се превръщат в уникални произведения на изкуството. Шведския фотограф Ерик Йохансон създава уникални оптични илюзии с помощта на Photoshop.

Ерик Йохансон

Ерик Йохансон е млад фотограф, роден в Гьотеборг, Швеция, и избрал в местния университет дизайна за основна специалност. Това доста оскъдно и с нищо не изпъкващо описание не дава ни най-малка представа за истинската самоличност на твореца. Някои дори биха могли да заподозрат, че публиката, впечатляваща се от произведенията му, е съставена само от роднините и приятелите на Ерик. Ако обаче това бе наистина така, най-малкото надали сега щяхте да четете тези редове.

Ерик Йохансон

Йохансон не е толкова обикновен, колкото сочат сухите факти от биографията му. Творбите на фотографа го представят в съвсем различна светлина – като много ярък, талантлив и свободен автор на различните изображения. Защо свободен? Ами защото само свободен човек може да създава такива чудеса. Както споделя самият Ерик, за раждането на подобна фотокартина са нужни от 10 до 20 часа.

Ерик Йохансон

Всяко произведение е плод на къртовски труд, съпроводен от обмисляне на всеки детайл, непрекъснато избистряне на идеята, търсене на мястото, щателно изграждане на кадъра и най-главното, обработване на снимките. И резултатът на всичко това е поредният, малко луд, но изключително впечатляващ приказен свят на Ерик Йохансон.

Ерик Йохансон

Любопитен факт е, че на повечето творби авторът им присъства лично. Започнал да снима на 15, сега едва 28-годишен, Ерик не само се смята за истински професионалист. Талантливият млад мъж е успял да спечели признанието на хората по цял свят.

Ерик Йохансон

В портфолиото на фотографа впечатляващо е сътрудничеството му с такива гиганти като Google и Microsoft. Доста време Йохансон живее и работи в родната му Швеция, последните години твори в Берлин, а сега се е установил в Москва.

twig.bg

 

Advertisement

Facebook