Connect with us

БулевАРТ

Вечната Лили: Всяка година настава шумотевица, вълнение на колко години съм?

Публикувана

на

Родена в Царство България на 24 април, примата на българската естрада Лили Иванова тази седмица навърши 80 години. 

Малко след личния си празник, певицата даде специално интервю за зрителите на предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

„Всяка година настава някаква шумотевица, вълнение на колко съм години. Ами, аз съм на толкова, на колкото съм. Каквото и да кажа, все ще има някой недоволен и ще каже – тя лъже. Искам да запомните едно – никога в живота си не лъжа.  Моята форма се поддържа от моите почитатели, моята публика. Следя продажбите за моите концерти и това ме радва, това ме стимулира“, споделя голямата българска певица.

„Моите успехи съм ги постигнала благодарение на моите автори, искам да благодаря на всички. Също така – и на моята публика, ако няма публика – на кого да изляза да пея?! Ако нямам музикант, ако нямам автори – аз съм една нула. Това е. Да не се правим на велики. Аз съм правила много грешки и не съм застрахована и за в бъдеще. Но много се старая да не правя нови грешки, да не се главозамайвам“, признава певицата.

От последното си турне – от Велико Търново, през Габрово, Гоце Делчев, Бургас, Ямбол, тя разказа и за перипетии, пред които минал екипът ѝ. В Ямбол на сцената ги нападнали бубулечки, привлечени от осветлението. Били „от тези, миризливки, те са като хеликоптери и са твърди. И кацат по главите. Бях под атака на бубулечките. Някой път се случваше някой да се удари по главата – от хората около мен на сцената – за да махне някоя бубулечка. Беше смешно, но не и приятно. Благодаря на публиката, че издържа тази напаст!“

А какво мисли Лили Иванова, когато види екзалтираната си публика?

„Няма време за мислене – отговаря певицата. – Да мисля за самочувствие… не съм от тия, дето се хвалят колко са велики. Това, което ме радва е, че те искат още и още. Това значи, че това, което е било на сцената, се е харесало на моите почитатели и на публиката. И аз трябва да съм благодарна.“

За себе си споделя: „Аз съм смел човек, обичам да изненадвам. Аз рискувам, но съм го премислила. Не отивам с голи ръце в огъня. Знам какво мога и какво трябва да направя и дали е възможно да го направя. Човек трябва да знае накъде е тръгнал.“

Категорична е, че ако някой мисли, че може да успее сам, „много се лъже“. „ Аз мога да съм най-великата певица на света, обаче не мога да си пиша песни, не мога да си правя ангажименти, не мога да пиша текстове, не мога да изляза и да свиря на всички видове инструменти – това е смешно.“

„Аз се обръщам назад и всеки би трябвало да се обръща, за да се поучи. Поуката не е напред, тя е назад – от твоите грешки. Аз много обичам да ме учат и се уча. Аз не смятам, че съм най-великата в света“, казва примата на българската естрада и пожелава на хората щастие, здраве и успехи.

Сега ѝ предстоят концерти в Шумен (8 май), Хасково (1 юни), Варна (30 юни), Пловдив (17 септември) и София (8 и 9 декември).

„Пожелавам на всички зрители много щастие, много здраве, много успехи. Благодаря за това интервю. Христос Воскресе!“, казва Лили.

twig.bg

Advertisement

Facebook