Connect with us

Без категория

За онлайн свалячите или… никога не е късно да станеш за резил

Публикувана

на

В Интернет съществува изобилие от мъже, показващи мускулите си на авторски снимки в огледалото на банята. По-зле от тях са единствено момчетата, които се снимат с вдигната нагоре тениска.

Живеем във виртуален свят от обръснати мъжки гърди и влюбено съзерцаване на коремните мускули, който предизвиква единствено спонтанно забавление и смях.

Макар и не това да е била първоначалната идея всъщност

Компилация от снимки на неумели свалячи онлайн може да бъде намерена къде ли не – например в Instagram акаунта Antidates, който носи необикновеното заглавие: „Истински отговори на обяви за запознанства, които нямат шанс“.

Това е едно от многото места в Интернет, които наскоро изникнаха с едничката цел да се подиграват на членовете на сайтове за онлайн запознанства, мнозинството от които са хетеросексуални мъже.

(Няма съмнение в това, тъй като мъжете по-често са инициативната страна в сайтовете за онлайн запознанства). Обаче не става въпрос само за абсурдните им автопортрети – по-голямата част от тези сайтове е посветена на абсурдни свалки, отблъскващи самоописания, ужасяващи грешки и смешни интимни снимки.

Описанието на сайта „Аналите на онлайн свалките“ обяснява причината за съществуването му по следния начин: „Идеята е съвсем проста: онлайн запознанствата не струват. Тук можете да публикувате всички ужасни съобщения, които получавате, за да може всички ние да им се посмеем“.

На всяка публикация в този сайт се дават точки за „липса на елементарни умения за правопис и пунктуация, лоши сексуални намеци, клишираност, ужасен вкус за книги, музика и филми, използване на шльокавица или плашещи послания“.

Например съобщение, което започва с „Напомняш ми за едно момиче, с което бехме гаджета преди мн време. Беше е*ати кучката“ автоматично получава поне 25 точки.

Писателката Ана Пъли пък е създател на „Не е ОK OKCupid.“ Тя създава този блог, след като й писва да получава съобщения от сорта на:

„Имаш хубав цвят на косата, ще ми се да го усетя с устните си“ и „Вчера разговарях с терапевта ми за маниакалния ми нагон да доминирам и насилвам сексуално жени и с него работим по въпроса, така че няма от какво да се притесняваш. И какво, ще излезем ли някой път?“

Дори по-искрените и невинни свалки могат да прекрачат жестоко границата

Сайтът Online Dating Is Terrifying (ужасяващи онлайн свалки) споделя следното съобщение на един виртуален Ромео: „Мисля че си привлекателна и ако и ти мислиш същото за мен, възможно е да приемеш предложението ми да правим секс“.

Понякога пък и една снимка е способна да развали всичко, точно както доказва и една публикация в Why They’re Single, на която е показана профилната снимка на един уж „необвързан“ мъж, където ясно личи брачната му халка.

Има изобилие от такива сайтове – от Itsnotamatch.com до Abadcaseofthedates.com. А дори не сме започнали с колекциите от кофти снимки, които се появяват по различни сайтове като например тази в BuzzFeed, озаглавена „26 необясними снимки от сайтове за запознанства“ (която между другото включваше снимка на странен мъж, който се беше снимал редом до отпечатана страница от своя профил, където пише: „Прекарвам много време в мисли за стрелба по жени“).

Защо въобще се зароди модата да бъдат подигравани нескопосаните онлайн свалячи?

Пъли коментира: „Основната причина е, че онлайн запознанствата са трудни, а подигравките са един начин да вкараш малко разум в нещата и да се успокоиш, че 1) не си единствената, която получава такива шантави съобщения и 2) може и да сме сами, но поне не излизаме с такива хора“.

Пък и осмиването на наистина некадърните хора в света на онлайн свалките може да послужи за урок на всички нас и да ни припомни простичката истина, че никога не е късно да станеш за резил.

twig.bg

Реклама
Advertisement

Facebook