Connect with us

На път

Защо да отидете в Абу Даби за Новогодишните празници?

Публикувана

на

Ако все още не сте решили за къде да стегнете куфарите за новогодишните празници, препоръчваме да погледнете на изток –  Абу Даби. В края на декември и януари дори тези, които са свикнали да избягват жегите, ще се насладят на пътуването: удобна „зимна“ температура от 20-26 градуса ви позволява да се насладите на слънце през деня и да се разходите вечер сред лекия бриз.

Разбира се, приятното време не е единствената причина за пътуването.

Разказваме за останалото…

Забележителности:

Наричат Абу Даби-арабската приказка в златно. В превод името му означава „баща на газелата“.

Днес столицата на ОАЕ е олицетворение на разкоша и лукса, който е характерен за емирствата, представлява 7 звездният хотел „The Emirates Palace”. Сградата има 114 купола, а в декора преобладават мрамор и злато. Този лукс е достъпен не само за гостите на хотела – съоръженията на „The Emirates Palace” са свободно отворени за всички. В Абу Даби се намира също и небостъргачът Capital Gate, който е признат за най-наклонената сграда в света. Освен модерните лъскави и високи сгради с разнообразни форми, в Абу Даби интерес представляват и някои културни паметници:

Джамията Шейх Зайед – това е най-голямата джамия в ОАЕ и третата по големина в света. Носи името на основателя и първи президент на страната – шейх Зайед бин Султан Ал Нахаян, чийто тленни останки почиват в нея. Огромната сграда може да побере до 40 000 поклонници.

Дворцовата крепост „Al Hosn” – крепостта е наричана още Белия форт. Сградата е построена 1793 г. и е служела за резиденция на бившите управници. В момента е музей с множество експонати и исторически фотографии.

Събития за ЧНГ:

За първи път в Абу Даби ще се проведе Руски музикален фестивал. Събитието обещава да бъде мащабно: фестивалът ще се проведе на няколко места от 31 декември до 8 януари. Концертите са всеки ден, но най-мащабният, разбира се е при посрещането на 2019 година-на 31 декември.

За гостите на фестивала е предвидена гала вечеря и множество изненади. Списъкът на изпълнителите може да бъде разгледан на официалния сайт на събитието – както на големите звезди, така и на младите изпълнители, които ще станат част на Руския музикален фестивал.

Идеален шопинг:

Абу Даби е рай за шопинг маниаците, а през януари става още по-привлекателен заради сезона на разпродажбите. Прочутите търговски центрове просто са задължителни: в Yas Mall, Marina Mall, Abu Dhabi Mall , но има и много други, които не бива да пропускате, ако искате да обновите своя гардероб, но и да се забавлявате сред красивия интериор, да се поглезите с изискана храна и при отлично обслужване. Това не са само търговски центрове, а част от културата на Обединените арабски емирства, която си струва да усети всеки посетител.

Неповторими гледки:

Разбира се, можете да ги гледате в Абу Даби и по всяко време на годината, но през зимата ще се движите далеч по-удобно и приятно  в града и да видите всичко, което искате, без да се притеснявате от жегата и силното слънце. Джамията Шейх Зайед, кулата Ал-Бахар и Етиад с платформа за наблюдение, известният Лувър Абу Даби, зоологическата градина и зашеметяващата красота на Персийския залив.

Не се колебайте!

twig.bg

Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook