Connect with us

Звездни

Звездите, които ни напуснаха през 2018, но ще помним

Публикувана

на

Предишна1 of 6
Галерия

Време е да отдадем почит на талантите, които си отидоха през 2018-а.

Сред тях се нареждат имена от музиката като Арета Франклин и Шарл Азнавур, модният гуру Юбер дьо Живанши, дизайнерката на чанти и кожени изделия Кейт Спейд и създателят на вселената на Marvel – сър Стан Лий.

През 2018-а казахме последно „Сбогом“ и на режисьора Бернардо Бертолучи, американския президент Джордж Буш-старши и писателя Филип Рот.

Списъкът за съжаление и тази година не е никак кратък и всеки от присъстващите в него заслужава да бъде споменат и почетен.

Вдъхновяващи цитати от изключителни хора, с които за съжаление се сбогувахме през изнизващата се 2018 година.

Стивън Хокинг бе един от най-вдъхновяващите учени на нашето време. Впечатляваше с гениалния си ум и мислите си за вселената, както и с достъпния език, на който я обясняваше. Хокинг е истинско доказателство за силата на човешкия дух. „Първо, помни, че трябва да гледаш нагоре към звездите, а не надолу в краката си. Второ, никога не се отказвай да работиш. Работата ти дава смисъл и цел, защото без нея животът е празен. Трето, ако имаш достатъчно късмет, ще намериш любовта – помни, че я има, и не я отхвърляй“, казваше той.

Но казваше и още нещо: „Вярвам в най-простото обяснение – няма Бог. Никой не е създал вселената и никой не насочва съдбата ни. Това ме води до дълбока осъзнатост, че вероятно няма нито рай, нито отвъден живот. Имаме само този един живот, за да оценим великолепния дизайн на вселената, и аз съм изключително благодарен за това.“

Стивън Хокинг

Advertisement

Facebook